Верховний суд звернеться до КСУ щодо штрафів Зеленського

14:57, 18.09.2020
Верховний суд звернеться до КСУ щодо штрафів Зеленського

Зеленський порушив карантин в Хмельницькому

Пленум Верховного суду ухвалив звернення до Конституційного суду з проханням офіційно розтлумачити одну зі статей Конституції. Мова йде про можливе притягнення президента Володимира Зеленського до адміністративної відповідальності.

 

Відповідне рішення ухвалили на засіданні пленуму 18 вересня, повідомляє "Радіо Свобода".

 

Справа стосується можливого притягнення президента Володимира Зеленського до адміністративної відповідальності через порушення карантину.

 

У пресслужбі суду зазначили, що тепер постанову пленуму має підписати голова суду і секретар пленуму. Опісля цього її скерують до КСУ.

 

22 червня Хмельницький міськрайонний суд звернувся до Верховного суду з проханням скликати пленум. На ньому мали вирішити, чи потрібно звертатися до Конституційного суду щодо офіційного тлумачення частини 1 статті 105 Конституції України. У ній йдеться про те, що президент користується правом недоторканості на час виконання повноважень.

 

Суд Хмельницького цікавить, чи можливо притягнути Зеленського до адміністративної відповідальності.
Справа стосується ситуації 3 червня, коли під час робочої поїздки до Хмельницького президент з делегацією попив кави всередині приміщення місцевого кафе. Цим глава держави порушив карантинні обмеження, які тоді діяли.

 

10 червня поліція склала адміністративний протокол Зеленського оштрафували за порушення карантину в Хмельницькому на власника кафе та відвідувачів, зокрема й Зеленського.