«За хабарництво буде дуже боляче»: Зеленському мало гучних справ

11:41, 17.09.2020
«За хабарництво буде дуже боляче»: Зеленському мало гучних справ

Зеленський закликав НАБУ, САП та Офіс генерального прокурора працювати значно швидше

Президент України Володимир Зеленський закликав НАБУ, САП та Офіс генерального прокурора працювати значно швидше й продуктивніше.

 

Як інформує УМ, про це він написав у Facebook та у Telegram-каналі, ймовірно, коментуючи ситуацію з народним депутатом від «Слуги Народу» Олександром Юрченком.

 

Він наголосив, що «кожен посадовець, міністр і депутат має великими літерами десь на собі закарбувати просту істину: якщо вкрав — сядеш, якщо брав хабар — сядеш».

 

Винятків, за словами Зеленського, бути не може для жодної людини в нашій державі.

 

«Коли ми йшли на вибори, ми обіцяли народу, що старі корумповані часи закінчаться... Забули? Так швидко? Чому досі хтось вважає, що він особисто може спробувати стати «винятком» з цієї обіцянки та поводитися настільки зухвало?», — написав гарант.

 

Він звернувся до посадовців та депутатів зі словами: «За хабарництво буде дуже боляче».

 

«Сподіваюся також на те, що НАБУ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура й Офіс генерального прокурора все ж таки почують суспільство і тому працюватимуть значно швидше й продуктивніше для того, щоб викривати діяльність усіх шукачів вигод у владі», — заявив Зеленський.

 

Президент закликав їх не раз на місяць демонструвати гучну справу, «а системно, день у день, максимально напружуючи свої можливості, показувати результат».

 

 


 

 

 

«Не просто відео, скандал, а потім — тиша. Це ж про вироки — про ті самі посадки, про які в нас запитують люди в кожному місті. А тому — більше правоохоронної конкретики. Більше показових «посадок». Просто сьогодні. Бо час на справедливість дуже швидко спливає», — додав він.

 

Як повідомляла УМ, Ірина Венедіктова повідомила, що таки підписала підозру депутату Олександру Юрченку. Прокурори клопотатимуть для парламентаря такий запобіжний захід як тримання під вартою

 

16 вересня Конституційний суд визнав неконституційними окремі положення закону про Національне антикорупційне бюро України.

 

КСУ визнав неконституційними деякі положення закону про НАБУ. Вони стосуються повноважень президента.28 серпня Конституційний суд визнав неконституційним призначення у 2015 році Артема Ситника на посаду директора НАБУ.

 

Цим тодішній президент Петро Порошенко перевищив свої повноваження, адже за Конституцією призначення директора НАБУ до його повноважень не належало.21 серпня глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький звільнився із відомства за власним бажанням.