В Умані посилили карантин через паломників

08:32, 17.09.2020
В Умані посилили карантин через паломників

Для забезпечення безпеки громадян до Умані прибув зведений загін поліцейських. (Фото Нацполіції)

Карантинні заходи в Умані будуть посилені на час святкування єврейського Нового року Рош га-Шана до 23 вересня включно.

 

Це пов’язано з тим, що представники Міжнародного благодійного фонду ім. Нахмана визначили кількість паломників, які можуть перебувати в синагогах одночасно.

 

Як повідомляє «Україна молода», про посилення карантину в Умані інформує  Черкаська облдержадміністрація.

 

Так, на кількох вулицях, по яких йдуть паломники-хасиди, нанесене маркування безпечної дистанції.

 

Щодня проводиться дезінфекція автомобілів Національної поліції, сміттєвозів, сміттєвих контейнерів і обладнаних для них майданчиків.

 

З 8 вересня щодня прибирають і миють шість вулиць у районі святкування, дезінфікують місця загального користування семи будинків в Умані.

 

Створено запаси дезінфікуючих засобів, антисептиків для рук, рідкого мила, спецодягу, засобів індивідуального захисту для працівників комунальних служб. З міського бюджету на це виділено 337 тис. грн.

 

Крім того, представники Міжнародного благодійного фонду ім. Нахмана визначили кількість паломників, які можуть перебувати в синагогах одночасно.

 

Також встановлено інформаційні табло про протиепідемічні заходи. Синагоги забезпечені безконтактними термометрами, одноразовими рушниками, антисептиками для рук, рідким милом, дезінфекційними засобами.

 

Раніше в Умані коронавірус діагностували у восьми хасидів, які прибули в місто на Рош га-Шана, шість із них знаходяться на самоізоляції.

 

Як повідомляла «УМ», близько двох тисяч хасидів намагаються потрапити до України з Білорусі. Через це уряд закрив пункт пропуску «Нові Яриловичі» на Чернігівщині.