У Барселоні не пускають на Чемпіонат Європи українську збірну з бодібілдінгу

21:40, 16.09.2020
У Барселоні не пускають на Чемпіонат Європи українську збірну з бодібілдінгу

Чемпіонка України з бодібілдінгу Євгенія Самойлова перебуває у складі збірної в Барселоні.

Сімдесят спортсменів з української збірної з бодібілдингу і фітнесу застрягли на іспанському кордоні в терміналі аеропорту Барселону в середу.

 

Спортсмени вже майже добу не можуть пройти паспортний контроль і чекають на прибуття українського консула.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомила чемпіонка України з бодібілдінгу Євгенія Самойлова, яка перебуває у складі збірної в Барселоні.

 

«Друзі! SOS! Ми їхали на Чемпіонат Європи. У нас на руках всі необхідні документи для перетину іспанського кордону: негативні тести ПЛР, страховка від covid, qr-код для проходження медичного контролю, офіційне запрошення від іспанської федерації бодібілдингу», - написала пані Самойлова у соцмережах.

 

За її словами, без пояснення причин спортсменів не пропускають.

 

«Вже 5 українських спортсменів обманним шляхом вивели під приводом погодувати, сказали взяти з собою речі і відправили в КПЗ Іспанії, паспорта забрали. Міністерство, консульство України в Іспанії в курсі того, що відбувається. Але питання не вирішується», - наголосила спортсменка Самойлова з Бердянська.

 

Збірники стурбовані тим, що якщо найближчим часом українська сторона не втрутиться, всю команду відправлять до неділі в КПЗ, заберуть паспорти і телефони.

 

А вже в неділю, 20 вересня, їх посадять на найближчий прямий рейс до Києва.

 

«На якій підставі українських спортсменів тримають в ув'язненні? Ми не хочемо за ґрати! За що? Ми хочемо потрапити на змагання!  Україна це Європа? Чи ні?», - наголосила Євгенія Самойлова.