Побиття Балуха: поліція розглядає 4 версії

09:10, 15.09.2020
Побиття  Балуха: поліція розглядає 4 версії

Поліція кваліфікувала побиття Володимира Балуха як розбій.

Правоохоронці перевіряють одразу чотири версії побиття колишнього бранця Кремля Володимира Балуха.

 

Як інформує УМ, про це дізнався від поліції під час допиту ексув'язнений Росії журналіст Роман Сущенко.


Слідчі розглядають нещасний випадок, хуліганство, помсту та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Про це Сущенко написав у пості у фейсбук.

 

Журналіст наголосив, що його на допиті 14 вересня розпитували про найдрібніші деталі, отож, на його думку, слідчі серйозно ставляться до з'ясування обставин справи.

 

"Слідство з'ясувало більшість обставин того вечора, відшукало свідків та провело необхідні слідчі дії. Успіх подальшого розслідування цілком залежить від стану здоров'я Володимира Балуха. Правоохоронці чекають, коли він прийде до тями і зможе свідчити", - повідомив Сущенко.

 

Балуха вночі 8 вересня 2020 року побили невідомі. Непритомного чоловіка на вулиці знайшла перехожа вранці у Гідропарку.

 

Колишнього політв'язня госпіталізували у важкому стані. Йому зробили операцію. Балух перебував у медикаментозному сні після операції.

 

Лікарі діагностували у Балуха тяжку черепно-мозкову травму, перелом ключиці та перелом руки.

 

Окрім цього, у Балуха не було з собою мобільного телефона та банківської картки. Проте невдовзі сумку з речима Балуха знайшли.

 

Поліція кваліфікувала побиття Володимира Балуха як розбій.

 

Наразі лікарі оцінювали стан потерпілого як стабільно важкий. Після оперативного втручання пацієнта перевели в реанімацію. Медики попередили, що реабілітація Балуха може бути тривалою.

 

Як повідомляла "УМ", рівно рік тому, 7 вересня 2020 року колишні політв'язні Кремля зібралися у річницю звільнення з полону в одному з ресторанів Києва 7 вересня 2020 року. Серед них, був зокрема і Володимир Балух, який прийшов на зустріч у вишиванці. Утім, додому політв’язень не повернувся, його знайшли жорстоко побитим вранці у Гідропарку.

 

На місцевих виборах-2020 Володимир Балух приєднався до команди експрезидента Петра Порошенка.