Венедіктова без хайпу розслідує справу «вагнерівців»

10:04, 13.09.2020
Венедіктова без хайпу розслідує справу «вагнерівців»

Ірина Венедіктова закидає хайп попередникам у справі "вагнерівців". (Фото Офісу генпрокурора)

Генпрокурорка Ірина Венедіктова стверджує, що правоохоронними органами відкрито далеко не одне провадження за заявами про можливий зрив української спецоперації щодо "вагнерівців", які були затримані в Білорусі.

 

Як передає «Україна молода», про це пані Венедіктова розповіла в інтерв'ю в ефірі ток-шоу "Свобода слова з Савіком Шустером".

 

"Мені особисто не відомо, що така спецоперація готувалася. Але відразу, як тільки інформація потрапила в ЗМІ, у ДБР вже було кримінальне провадження зареєстровано, і вже слідство ведеться – відразу ж, не очікуючи, без жодного хайпу. Кримінальне провадження вже є, і вже, наскільки я знаю, не одне", - сказала генпрокурорка.

 

Коментуючи репліку Шустера, що про таку спецоперацію заявляли, зокрема, колишній генпрокурор Юрій Луценко та колишній глава Офісу президента Андрій Богдан, пані Венедіктова сказала: "Якщо це робиться не для хайпу, мені здається, що вони мають прийти і повідомити всю відому їм інформацію".

 

Як повідомляла «УМ», народні депутати фракції "Європейська Солідарність" вимагають створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо обставин провалу операції українських спецслужб під час запланованого затримання російських найманців-«вагнерівців», які вбивали захисників України на Донбасі.

 

За неофіційними даними, українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків ПВК Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак після того, як силовики доповіли про ці плани Офісу президента, спецоперація провалилася.

 

Журналістка Яніна Соколова опублікувала на своєму Youtube-каналі записи з вербуванням російських військових, під час яких вони розповідають, як воювали на Донбасі проти української армії. 

 

Герой України Григорій Омельченко у низці публікацій для "УМ", прямо називає "кротами", які "злили" інформацію про спецоперацію Москві - пана Єрмака, а відтак, і президента Зеленського, який його "покриває" у цьому скандалі.