Дрон ОБСЄ зафіксував на Донбасі російські «Гвоздики» і «Жаби»

14:38, 12.09.2020
Дрон ОБСЄ зафіксував на Донбасі російські «Гвоздики» і «Жаби»

Безпілотний літальний апарат ОБСЄ зафіксував міномети та самохідні артилерійські системи російських окупантів.

Безпілотний літальний апарат ОБСЄ зафіксував міномети та самохідні артилерійські системи російських окупантів поблизу лінії зіткнення на Донбасі.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє з посиланням на ОБСЄ пресцентр штабу Об'єднаних сил у суботу.

 

"Під час спостережного польоту безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ зафіксував на непідконтрольній урядові України території низку порушень з боку російсько-окупаційних військ", - зазначається у повідомленні штабу ООС у Facebook.

 

Зокрема, помічено озброєння, розміщене з порушенням лінії відведення: на полігоні поблизу населеного пункту Тернове Донецької області встановлено наявність чотирьох самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм), а на полігоні неподалік Бугаївки на Луганщині – шістнадцяти самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм) і дванадцяти буксируваних гаубиць (Д-30А "Жаба", 122 мм).

 

Також зафіксоване озброєння, розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання:

 

На полігоні поблизу Бугаївки – десять танків (типуТ-64) та тринадцять зенітних ракетних комплексів (9К35 "Стріла-10");

 

На полігоні неподалік Тернового – двадцять три танки (Т-64 – 12 одиниці, Т-72 – 11 одиниць).

 

Ці факти чітко вказують на порушення Мінських угод та досягнутих 22.07.2020 року домовленостей щодо заходів із посилення режиму припинення вогню.

 

Українські військові продовжують неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню та готові дати адекватну відповідь на будь-які підступні дії противника.

 

Як повідомляла «УМ», російські окупанти висунули нові вимоги щодо проведення спільної інспекції позицій ЗСУ під селищем Шуми поблизу окупованої Горлівки, яка була запланована у четвер о 14.00. Представники ОРДО також відмовилися надати можливість для спільної інспекції своїх позицій. Через це спільна інспекція позицій ЗСУ за участі ОБСЄ була тимчасово скасована.

 

Напередодні представники української делегації у Тристоронній контактній групі домовилися проінспектувати разом з бойовиками «ДНР»  ділянку позицій Збройних сил України в районі селища Шуми біля окупованої Горлівки.

 

Саме цю ділянку фронту ватажки терористичної «ДНР» згодом таки обстріляли коли там перебували і представники ОБСЄ.