На Луганщині залишаються без води 75 тисяч жителів

11:05, 11.09.2020
На Луганщині залишаються без води 75 тисяч жителів

На Луганщині назріває техногенна катастрофа через відсутність питної води

На Луганщині понад 75 тисяч мешканців і досі лишаються без води, приичиною катастрофи стало знеструмлення Попаснянського водоканалу. 

 

Про це інформує "УМ" у п'ятницю. 

 

Від відсутності вододостачання потерпають мешканці Станично-Луганського та  Попаснянського районів, підконтрольних  українській владі.  А також - сім міст регіону, які тимчасово знаходяться під російською окупацією.

 

До початку бойових дій на Донбасі, близько 75 відсотків водозаборів була побудована на території, що нині підконтрольна Києву. При цьому реалізовували основний об"єм води у населені пункти, що нині під окупантами.

 

"Задовбало. Чому цей бенкет, ця гуманітарна місія поставки води на непідконтрольну територію здійснюється коштом товариства, яке доведене урядом та постановами Кабінету міністрів до банкрутства. Нагадаємо також, що поставки не неконтрольовану сторону електроенергії здійснено на 5 мільярдів гривень", — заявила речниця Луганського енергетичного об’єднання Юлія Рибалка.

 

Наразі ті заборгували Луганському енергетичному об'єднанню близько 180 мільйонів гривень. А потім ще 50 - «Укрінтеренерго». Останні подали заявку на знеструмлення, і підприємство цю вимогу виконло. 

 

Нагадаємо, до знеструмлення фільтрувальних станцій, на окупованих територіях не вистачало води, в деяких містах вона була за графіком. До початку бойових дій на Донбасі близько 75% водозаборів була побудована на території, що підконтрольна Києву, а ось близько 90 відсотків води реалізовували на території, що нині під окупантами.