Підрив під Новгородським: захисник України помер від опіків

09:23, 08.09.2020
Підрив під Новгородським: захисник України помер від опіків

На передовій є окремі осередки пожеж.

Військовослужбовець ЗСУ помер від опіків у реанімаційному відділенні госпіталя після підриву на невідомому вибуховому пристрої у районі населеного пункту Новгородське поблизу Торецька Донецької області.

 

Відомо, що військові прямували до місця гасіння осередків тління, але автомобільна розливна станція АРС-14 підірвалася на міні ще у неділю, 6 вересня. Важкі опіки отримали двоє бійців.

 

Як інформує «УМ», у штабі ООС повідомляють, що воїн помер від отриманих опіків у понеділок ввечері.

 

«6 вересня на невідомому вибуховому пристрої підірвалася автомобільна розливна станція АРС-14 у районі населеного пункту Новгородське. Внаслідок підриву двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення різного ступеня важкості. Із сумом повідомляємо, що від отриманих опіків, після проведення реанімаційних заходів, один із поранених воїнів помер», - наголосили у штабі ООС.

 

Також у штабі зазначають, що протягом минулого понеділка зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

 

Як повідомляла «УМ», 6 вересня штаб ООС також повідомив про загибель двох військовослужбовців, які були відрізані полум’ям від решти особового складу поблизу Верхньоторецького на Луганщині та підірвалися на невідомому вибуховому пристрої на мінному полі противника.

 

Молодший сержант 14-ї механізованої бригади ЗСУ Тарас Кубійович загинув від кулі ворожого снайпера поблизу села Причепилівка, що в районі Кримського  Новоайдарськго району Луганщини у неділю.

 

Це перша бойова втрата української армії під час так званого перемир’я, яке тривало 42 дні (з опівночі 27 липня і до 6 вересня).