Кількість хворих на коронавірус у світі сягнула понад 27 мільйонів

11:15, 06.09.2020
Кількість хворих на коронавірус у світі сягнула понад 27 мільйонів

Кількість хворих на коронавірус у світі сягнула понад 27 мільйонів

Кількість випадків коронавірусу в світі сягнула 27 мільйонів, жертвами інфекції стали більш ніж 880 тисяч людей.

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на Worldometrer.

 

Станом на сьогодні в світі зареєстровано 27,075 млн випадків коронавірусу. Від хвороби померли 883 тис. людей, понад 19 млн одужали. За всіма показниками поширення інфекції лідирують США, Україна на 24-ому місці.

 

Наразі показник смертності від коронавірусу в середньому складає 4% — саме такий процент хворих помер від ускладнень. В критичному стані перебуває всього 1% хворих, решта переносить хворобу легше. Наразі в світі хворіють понад 7 млн людей.

У США зафіксовано понад 6,4 млн випадків, 192 тис. людей померли. Наразі в країні хворіють більш ніж 2,5 млн осіб.

Наступне місце в антирейтингу займає Бразилія з 4,1 млн випадків і 126 тис. померлих. Досі хворіють понад 700 тис. бразильців.

В Індії зареєстровано трохи більше 4 млн випадків інфікування та 70 тис. смертей, наразі хворіють понад 863 тис. громадян.

Замикає список країн з понад мільйонною кількістю заражень Росія, де зареєстровано 1,025 млн випадків коронавірусу. У країні більш ніж 17 тис. померлих від хвороби, досі хворіють понад 166 тис. людей.

 

Найлегша ситуація на британських островах Анґілья та французьких Сен-Пʼєр і Мікелон — там немає й десяти випадків інфікування. У Ватикані було всього 12 інфікованих та жодного померлого — усі хворі успішно вилікувались.

 

Нагадаємо, за попередню добу в Україні було зареєстровано понад 2100 випадків інфікування на коронавірус.

 

Як повідомляла «УМ», попередньої доби, 5 вересня, в Україні виявили реордну кількість захворювання на коронавірус, помер від хвороби 51 пацієнт.

 

Київський міський лабораторний центр МОЗ припинив обстеження приватних осіб на виявлення коронавірусу станом на п’ятницю, 4 вересня.