Пожежа на Луганщині: один військовий зник безвісти

15:52, 03.09.2020
Пожежа на Луганщині: один військовий зник безвісти

Наразі на місці подій відкритого вогню немає.

Один з військових, які брали участь у гасінні пожежі в Луганській області, вважається зниклим безвісти.

 

Як інформує УМ, про це журналістам повідомив міністр оборони Андрій Таран у Сєверодонецьку.

 

Таран не виключає смерті військовослужбовця.

 

Міністр також оцінив опіки ще двох постраждалих військових як серйозні і повідомив, що їх представлять до державних нагород.

 

Також вогонь знищив одну бойову машину піхоти та одну вантажівку, додав Таран.

 

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 270 – порушення вимог пожежної безпеки.

 

За повідомленням ДСНС, відкритий моніторинг показує, що наразі на місці подій відкритого вогню немає. Пожежу ліквідує авіація.

 

Нагадаємо, на Харківщині станом на ранок 3 вересня тривало гасіння осередку лісової пожежі у Дворічанському районі на площі близько 100 га та окремих осередків у Чугуївському районі.

 

Постраждалим від пожеж у Харківській та Луганській областях виплатять компенсацію. Так, найбільшу суму, а саме 300 тисяч гривень отримають господарі повністю згорілих будинків.

 

Так, 3 вересня відбудеться засідання спеціальної комісії. Тоді вирішать, коли і кому нададуть фінансову допомогу. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує пресслужба МВС.

 

"Господарі повністю згорілих будинків отримають максимальну компенсацію – приблизно 300 тисяч гривень. Люди, які постраждали менше – отримають меншу компенсацію", - зауважив Аваков.

пожежі Харківщина Аваков

         Переговори комісії з жителями сіл Харківщини
 

Для ліквідації пожеж на Харківщині і Луганщині залучили пожежну авіацію МВС.

Пожежі Харківщина Луганщина авіація МВС

 

Пожежі ускладнились через пориви вітру. Проте, за словами Авакова, спостереження показують, що відкритого вогню та загрози для сіл немає. 

 

Як повідомляла УМ, 2 вересня внаслідок надзвичайної пожежної небезпеки на території Луганської області зафіксували 24 загоряння сухої трави на площі близько 1 тисячі 200 гектарів. Станом на 7-му годину 3 вересня ліквідовано 16 пожеж. Двоє військових отримали опіки.