Пожежа на Харківщині знищила вже вісім житлових будинків

21:44, 02.09.2020
Пожежа на Харківщині знищила вже вісім житлових будинків

Під час пожеж на Харківщині було зинещно вісім будинків, однак постраждалих серед людей немає. 
 
 
Про це інфорує "УМ". 
 
 
Наразі вогонь охопив 400 гектарів. З них - 100 гектарів верхової пожежі. Існує загроза для мешканців одразу кількох населених пунктів, тож поліція евакуює людей. Пожежа виникла на території Дворічанського лісництва, що на Харківщині. До ліквідації залучили, зокрема, пожежні літак та потяг.
 
"На жаль, один населений пункт повністю знищено пожежею, ще в двох є місця займання. Наразі жертв немає, кількість постраждалих з’ясовується", - прокоментував глава ОДА Олексій Кучер. 
 

До ліквідації пожежі задіяно наземну техніку, авіацію та пожежний потяг. 

 
Ліквідовують пожежі і на Донбасі. Через засуху та високу температуру повітря зафіксовані загоряння біля селища Новолуганське та у Попаснянському районі. 
 
 
Другий день виникають пожежі і поблизу Станиці Луганської. Там вогонь охопив площу близько 80 гектарів. Є загроза наближеним населеним пунктам. Тож місцеве населення попереджають про можливу евакуацію. Допомогу рятувальникам Луганщини надають колеги з Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.
 
 
Через пожежі на Харківщині та Луганщині - Президент Володимир Зеленський зібрав термінову нараду. Ситуацію взяв під особистий контроль. І додав, вже думають про виділення коштів для покриття втрат.