Організатору піраміди B2B Jewelry повідомлено про підозру в шахрайстві і відмиванні грошей

14:22, 01.09.2020
Організатору піраміди B2B Jewelry повідомлено про підозру в шахрайстві і відмиванні грошей

До організації фінансової піраміди причетні 20 осіб та задіяні більше 100 підконтрольних фірм

Правоохоронці повідомили про підозру організатору фінансової піраміди та його співучасникам, які збирали гроші з соціально незахищених громадян з метою нібито інвестування для отримання надвідсотків

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

 

Згідно з повідомленням, правоохоронці повідомили організатору піраміди та його співучасникам про підозру у шахрайстві з фінансовими ресурсами, а також відмиванні грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

 

За даними слідства, до організації фінансової піраміди причетні 20 осіб та задіяні більше 100 підконтрольних фірм. Учасники схеми збирали гроші з громадян, у тому числі на банківські рахунки благодійної організації, з метою нібито інвестування у нефінансову установу для отримання надвідсотків.

 

При цьому діяльність проєкту супроводжувала потужна рекламна кампанія для залучення найменш соціально захищених громадян з низьким рівнем фінансової грамотності та без попереднього досвіду інвестування.

 

У пресслужбі додали, що за час функціонування фінансової піраміди, організатори, для легалізації коштів придбали один з островів Дніпровського каскаду з об'єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків вартістю понад $100 тис. кожний, коштовності, рухоме та нерухоме майно орієнтовною вартістю понад $250 млн.

 

Зазначається, що по справі було проведено 48 обшуків в Київській та Вінницькій областях, а також в Одесі. Правоохоронці вилучили комп'ютери, мобільну техніку, подарункові сертифікати, документи щодо діяльності проєкту, а також інші докази.

 

У пресслужбі зазначили, що протиправна діяльність організованої групи наразі припинена. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

 

Нагадаємо, 27 серпня Служба безпеки України блокувала протиправну діяльність організованого злочинного угрупування, учасники якого створили фінансову піраміду для заволодіння коштами українських громадян. За інформацією видання "НВ", на фото обшуків фігурує один з магазинів ювелірних виробів B2B Jewelry.