У Білорусі ОМОН затримує студентів

13:00, 01.09.2020
У Білорусі ОМОН затримує студентів

Біля площі Перемоги в Мінську ОМОНівці затримали 17 студентів.

Уже три тижні поспіль у Білорусі тривають протести проти фальсифікацій на президентських виборах. Люди не злякалися силового розгону мітингів у перші дні і ось уже 24 день поспіль виходять на вулицю, аби висловити невдоволення владою. 1 вересня на мітинги вийшли студенти, а також співробітники найбільших підприємств.

 

Про те, що відбувається на 24-й день масових протестів у Білорусі, передає білоруська служба "Радіо Свобода" та TYT.BY

 

Колони студентів прямують до проспекту Незалежності в Мінську в бік площі Якуба Коласа. Там їх зустрічають ОМОНівці.

 

Силовики просять студентів розходитись. Натомість деякі університети правоохоронці оточили. Там вже почались перші затримання.

 

Біля площі Перемоги в Мінську ОМОНівці затримали 17 студентів.

 



Нагадаємо, у Білорусі триває найбільший і наймасовіший страйк в історії країни. Із промислових гігантів до акцій протесту сьогодні приєднався БелАЗ.

 

Крім того, продовжують страйкувати підприємства: "Білоруськалій", МТЗ, "Гродно Азот" та інші великі підприємства.

 

До страйку також приєднались магазини, бари, кафе, салони краси, салони друку, СТО, школи та інші заклади.

 

 

Раніше виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко натякнув, що студентів, які не вийдуть на навчання з 1 вересня, будуть забирати в армію.

 

 

Сам Олександр Лукашенко сьогодні в Барановичах. Він відкрив урочитсу лінійку в місцевому коледжі сфери обслуговування. Під час заходу почалась злива, тому президент запропонував змінити запланований формат і зайти в будівлю, "щоб учні не мокли під дощем".

 

 

Як повідомляла УМ, 9 серпня у країні відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, перемогу на них здобув Олександр Лукашенко. Однак дані неофіційних екзит-полів свідчать, що перемогла його головна опонентка: опозиціонерка Світлана Тихановська.

 

Білоруси не погодилися з результатами виборів. По всій країні спалахнули мирні протести. Мітингувальників ОМОНівці розганяли ґумовими кулями та світлошумовими гранатами.

 

Глава Чечні  Рамзан Кадиров заявив про "багаторічну успішну і мудру політику Лукашенка", зазначивши, що "під його керівництвом Білорусь стала однією з країн, які найбільш стабільно розвиваються в пострадянському просторі". Білорусів, які протестують, Кадиров вважає невдячними.