Навчальний рік: батьки можуть самі обрати форму навчання для дітей

10:24, 01.09.2020
Навчальний рік: батьки можуть самі обрати форму навчання для дітей

У "червоних зонах" навчання відбуватиметься дистанційно.

Батьки можуть самі обрати форму навчання для дітей - доступні традиційна, дистанційна, екстернатна або домашня форми.

 

Як інформує УМ, про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, йдеться на сайті Кабміну.

 

"Сьогодні в Україні є можливість навчатися як у традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній. Батьки можуть обирати будь-яку з цих форм навчання", – зазначив прем’єр-міністр.

 

Шмигаль зауважив, що 1 вересня цього року проходить у класичній формі загалом в Україні. Однак у "червоних зонах" навчання відбуватиметься дистанційно.

 

Прем’єр-міністр додав, що продовжуватимуть транслюватися телевізійні уроки, щоб діти у сільській місцевості могли здобувати знання і пройти навчання дистанційно.

 

Водночас, Шмигаль пояснив, що робити, якщо місцевій владі не вистачатиме грошей на маски та антисептики для шкіл.

 

З державного бюджету регіонам виділяється освітня субвенція, з якої місцеві органи влади можуть купувати засоби індивідуального захисту для шкіл.

 

Якщо цих грошей не вистачатиме, власникам навчальних закладів потрібно написати відповідну заяву, і тоді Кабмін готовий виділити кошти додатково або зробити їхній перерозподіл.

 

"Якщо таких коштів не вистачатиме, Кабмін готовий виділити їх додатково або зробити перерозподіл за заявою відповідних власників таких навчальних закладів. Власниками закладів є місцеві органи самоврядування і вони мали забезпечити їх усім необхідним. Ми це контролюємо. Відповідні комісії виїжджали в школи протягом двох попередніх тижнів і контролюватимуть ситуацію надалі", – сказав Денис Шмигаль.

 

Як повідомляла УМ, В.о. міністра освіти й науки Сергій Шкарлет заявив, що з Фонду боротьби з COVID-19 на освіту нічого не виділяли й зараз він порожній.

 

Ексміністр освіти Ганна Новосад обурена тим фактом, що на систему освіти виділено 00,00 грн з фонду протидії COVID-19, тоді як під час створення цього фонду навесні 2020 року у системи освіти забрали 5 млрд гривень.

 

Освітні експерти просить уряд виділити державну цільову освітню субвенцію на зарплати педагогам. Джерелом освітньої субвенції вони пропонують фонд "COVID-19", адже саме до нього з бюджету МОН забрали понад 4,9 мільярда гривень, а повернули лише 52 мільйони, які довелося повернути учням за скасоване пробне ЗНО.