У Берліні відбувся масовий протест проти карантину

11:23, 30.08.2020
У Берліні відбувся масовий протест проти карантину

За оцінками німецької поліції у Берліні проти коронавірусних обмежень вийшло близько 18 тисяч людей

За офіційними оцінками німецької поліції у Берліні на протест проти коронавірусних обмежень вийшло близько 18 тисяч людей.
 
 
Про це інформує "УМ". 
 
 
Правоохоронці вимагали дотримуватися правил дистанціювання та носити маски.
 
 
Раніше сенат міста заборонив марш - через побоювання з приводу безпеки. Але Вищий адміністративний суд Берліна скасував заборону.
 
 
Противники коронавірусних обмежень свою ходу назвали "Зібрання за свободу". Попередні демонстрації в Берліні проти чинних заходів боротьби з коронавірусом збирали тисячі учасників. 
 
 
Через малу кількість поліцейських деякі протестувальники встигли піднятися по сходах до будівлі, де засідають німецькі депутати. Аби їх відтіснити, поліція була змушена застосувати газові балончики, сталися сутички. Всередину будівлі, де засідає німецький Бундестаг, протестувальники не потрапили.
 
 
Після цього поліція заборонила подальше проведення акції протесту і розчистила від протестувальників площу перед будівлею Бундестагу.
 

Раніше сталися сутички протестувальників з поліцією перед російським посольством. Міністр внутрішніх справ Берліна Андреас Ґайзель заявив, що близько трьох тисяч «рейхсбюргерів» і ультраправих почали кидати каміння та пляшки в поліцію. Правоохоронці затримали близько 300 осіб протягом дня. Під час сутичок поранення отримали сім правоохоронців.

За даними поліції, участь в акціях протесту протягом дня взяли від 35 до 38 тисяч осіб. У переважній більшості демонстрації були мирними.

 

Нагадаємо, сьогодні  в Україні зафіксовано новий антирекорд за кількістю хворих на коронавірус.

 

У МОЗ також розповіли, як працюватимуть садочки з 1-го вересня.