Українцям відкриті кордони 45 країн світу, окрім Євросоюзу

14:50, 28.08.2020
Українцям відкриті кордони 45 країн світу, окрім Євросоюзу

Сезон літніх відпусток завершується, і відповідно, попит на мандри за кордон зменшиться.

Для громадян нашої держави вже відкриті кордони 45 країн, однак серед них жодної з ЄС. Адже Україна перебуває серед держав так званої "червоної зони" через стрімке поширення коронавірусу.

 

Як інформує УМ, про це під час свого брифінгу розповів глава МЗС України Дмитро Кулеба. За його словами у перелік цих 45 країн включені ті, де українцям будуть потрібні візи або – де діють певні карантинні обмеження.

 

Країни відкриті для українців станом на 28 серпня: Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Великобританія, США, Мексика, Єгипет, Республіка Корея, Ірак,  Іран, Афганістан, Південний Судан, Судан, Сьєрра-Леоне, Руанда, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшельські острови, Багами, Ліван, Болгарія, Словенія, ОАЕ, Ірландія, Мальдіви, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Рико, Сент-Люсія.

 

За словами Кулеби, список змінився в порівнянні з ситуацією два тижні тому. Насьогодні до списку "дозволених" додалися Казахстан, Сьєрра-Леоне, Руанда і Судан. Однак одна країна закрилася від України: Туніс вирішив не пускати українських туристів і вніс нашу державу у червону зону.

 

Кулеба резюмував: сезон літніх відпусток завершується, і відповідно, попит на мандри за кордон зменшиться.

 

За словами Кулеби, Україна наразі дійсно не відповідає критеріям, які визначені в ЄС для того, щоб держава потрапляла у "зелений список", громадяни якої можуть перетинати кордон

 

"Ми з МОЗ постійно надаємо ЄС оновлені дані щодо ситуації з коронавірусом в Україні. Робитимемо все можливе, аби Україна якомога швидше опинилася в "зеленому списку" і наші громадяни могли вільно в’їжджати на територію шенгенської зони", - зауважив міністр.

 

Глава МЗС також наголосив, що чинні карантинні обмеження не мають жодного стосунку до функціонування безвізу між Україною та ЄС і не мають на нього впливу.

 

"Щойно обмеження знімуть, – безвіз запрацює на повну силу,"- переконував Кулеба.

 

Як повідомляла УМ,  іноземцям заборонили в’їзд в Україну на добу раніше