Ляшко допускає повторне введення жорсткого карантину

14:39, 27.08.2020
Ляшко допускає повторне введення жорсткого карантину

На даний момент МОЗ підготував для пацієнтів з коронавірусом 25 тисяч лікарняних ліжок

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко вважає можливим повернення до жорсткого карантину в тлі зростання захворюваності на COVID-19.

 

Як інформує УМ, про це Ляшко сказав  в інтерв'ю Апострофу.

«Не буду лукавити — існує [ймовірність повернення жорсткого карантину]. Але питання в тому, що система охорони здоров’я в кінці серпня — це вже не система охорони здоров’я в березні. Сьогодні ми чітко знаємо, скільки людей ми можемо розмістити в установах охорони здоров’я та чітко прогнозуємо, що не більше якої кількості заражень потрібно, щоб реєструвалося щодня, щоб наші медики справилися і надали медичну допомогу всім, хто її потребує», — розповів він.

 

За словами Ляшка, якщо люди не будуть дотримуватися карантинних обмежень, то українська медична система не впорається.

 

На даний момент МОЗ підготував для пацієнтів з коронавірусом 25 тисяч лікарняних ліжок. Обласним державним адміністраціям також доручено перепрофілювати 30% всього ліжкового фонду під інфекційних хворих на сезон грипу та ГРВІ, який починається в жовтні, додав він.

 

Нагадаємо, за минулу добу в Україні коронавірус виявили у 1974 осіб, 49 померли. Це новий антирекорд за кількістю летальних випадків.

 

Найбільше нових випадків COVID-19 зафіксували в Києві, а також Харківській, Львівській, Одеській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях.

 

 

Додамо, що Запоріжжя, Черкаси та Чернігів перебувають під загрозою спалаху коронавірусу COVID-19. Втім, підстав для посилення карантину ще немає, повідомив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна Віктор Ляшко.

 

Алгоритми Міністерства охорони здоров'я для посилення карантину більш або менш показують дійсність. Разом з тим, медики паралельно відстежують динаміку, для з'ясування причин зростання захворюваності.

 

А тому, МОЗ може попереджати регіони, де найбільш небезпечна ситуація і де буде наступний спалах.

 

З початку пандемії в Україні було зафіксовано понад 112 тисяч випадків зараження коронавірусом, 2403 пацієнти померли.

 

Як повідомляла УМ, уряд продовжив та посилив карантин в Україні до 1 листопада 2020 року через сплеск заражень коронавірусом.

 

У регіонах зеленої зони забороняється діяльність дискотек, розважальних закладів, нічних клубів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля.