Друга зустріч у «нормандському форматі» дає високі шанси завершити війну - Зеленський

19:12, 26.08.2020
Друга зустріч у «нормандському форматі» дає високі шанси завершити війну - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається досягти завершення війни за результатами "нормандської зустрічі"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається досягти завершення війни за результатами "нормандської зустрічі". 

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на Euronews. 

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що має прямий діалог з очільником Кремля Володимиром Путіним у необхідні для цього моменти. Президент пригадав, що востаннє спілувався з очільником Кремля перед запровадженням режиму тиші на Донбасі. Каже, розмови з Путіним не боїться. Вважає, що такий діалог є правильним, оскільки просуває у питанні закінчення війни. Мовляв, не буде діалогу - мирного результату не варто очікувати.

 

Закінчити війну на Донбасі він сподівається вже цього року за результатами другої "нормандської зустрічі". 

 

Зеленський зазначив, що досягнуті на попередньому саміті в Парижі домовленості виконуються, але не так швидко, як він очікував.

 

«Буде зустріч в «нормандському форматі». Був обмін полоненими. Ми домовилися про лінію розмежування у 20 точках розмінування. Це дуже важливо. Скільки ще часу потрібно? Я не знаю. Я думаю, що друга зустріч у «нормандському форматі» означає, що є високі шанси на закінчення війни», — сказав президент.

На уточнювальне запитання, коли, на його думку, вдасться завершити війну, президент відповів: «Якомога швидше. Я хочу вірити, що це станеться цього року. Я справді хочу в це вірити і я справді вірю, я вірю. Якби ж це залежало тільки від мене».