Росія вимагає провести місцеві вибори на всій території України - Кравчук

18:55, 26.08.2020
Росія вимагає провести місцеві вибори на всій території України - Кравчук

Росія вимагає провести місцеві вибори на всій території України - Кравчук

Голова української делегації в тристоронній контактній групі Леонід Кравчук назвав умови, за яких можливі вибори на окупованих територіях Донбасу.

 

Про це інформує "УМ". 

 

За словами Кравчука, Росія вимагає провести місцеві вибори на всій території України, включно з ОРДЛО  - інакше врегулювання ситуації на Сході буде заблоковано. 

 

Ультиматум від Росії сьогодні обговорили і на засіданні парламентського комітету. Там розглянули звернення Леоніда Кравчука щодо виборів на Донбасі. Депутати вважають, що зараз немає можливостей для голосування на окупованих територіях 25-го жовтня.

У Раді планують створити робочу групу, яка вивчатиме питання виборів в ОРДЛО. 

 

Нагадаємо, напередодні Леонід Кравчук заявив, що Україна не встигне провести вибори на окупованих територіях. Він заявив - влада не зможе організувати місцеві вибори на окупованих територіх 25 жовтня, адже часу лишається зовсім мало. Однак він додав -  вибори на окупованому Донбасі таки мають відбутися.

 

Поки ж цей час просто відтермінують. Адже провести волевиявлення вимагають "Мінські домовленості". Окрім цього Кравчук закликав почати діалог із українцями, які перебувають на Донбасі. 

 

Нагадаємо, Кравчук виступав за повернення водопостачання до Криму у випадку катастрофи.