Володимир Жмак призначений головою правління Укрзалізниці

15:26, 26.08.2020
Володимир Жмак призначений головою правління Укрзалізниці

Володимир Жмак – член наглядової ради аеропорту "Бориспіль"

Кабмін призначив Володимира Жмака головою правління "Укрзалізниці".

 

Як інформує УМ, таке рішення ухвалили на засіданні уряду 26 серпня.

 

"Серед кадрових питань сьогоднішнього засідання уряду - призначення керівника "Укрзалізниці", який був обраний через відкритий конкурс наглядовою радою.. У конкурсі переміг Володимир Жмак. Він проходив абсолютно всі співбесіди, це був відкритий конкурс", - заявив прем'єр Денис Шмигаль.

 

Володимир Жмак – член наглядової ради аеропорту "Бориспіль". У 2015-2016 роках працював першим заступником голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі. До цього він обіймав керівні посади в групі ТНК-BP, яка входила до списку десяти найбільших приватних нафтових компаній у світі за обсягами видобутку нафти.

 

Також був радником президента "Київстару" – відповідав за розвиток нових напрямків бізнесу. Упродовж семи років він входив до наглядової ради цієї компанії, два роки був членом ради Європейської бізнес-асоціації.

 

Як повідомляла УМ, 29 січня Кабмін звільнив голову "Укрзалізниці"  Євгена Кравцова. Йому закидали засилля корупції в галузі вантажних перевезень.

 

Тимчасовим виконувачем обов'язки голови правління "Укрзалізниці" призначили члена правління компанії Желько Марчека. Конкурс на посаду нового керівника було вирішено розпочати 11 лютого. На це планують витратити понад 830 тисяч гривень.

 

Після двох місяців роботи Марчека вирішили також звільнити, оскільки він "не виправдав довіри".

 

Наразі тимчасовим очільником компанії призначили

 

Івана Юрика, а конкурс на посаду буде відновлений після карантину.