Карантин в Україні продовжили до 1 листопада

15:44, 26.08.2020
Карантин в Україні продовжили до 1 листопада

Кількість нових випадків захворюваня на коронавірус стрімко росте.

Уряд ухвалив рішення і продовжив карантин в Україні до 31 жовтня 2020 року включно. До того часу в Україні діятиме карантин у форматі поділу на чотири зони, однак з певним посиленням обмежень. Зокрема, планують заборонити діяльність нічних клубів.

 

Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні 26 серпня, повідомляє 24 канал. 

 

Прем'єр Денис Шмигаль зазначив: карантин і надалі буде у форматі зонування.

 

Влада зазначає: кількість нових випадків стрімко росте, ситуацію потрібно тримати на контролі. Водночас кажуть: суворих нововведень, які були наприклад, у квітні – не буде. Однак під закриття потрапляють нічні клуби і розважальні заклади.

 

Влада зазначає: саме там відбуваються масові порушення карантину та не має дотримання соцдистанції. Відтак посилять обмеження у зеленій зоні, додавши пункт про закриття розважальних закладів.

 

Серед нововведення карантину:  заборонять дискотеки, закриють розважальні заклади – нічні клуби, заборонять діяльність закладів харчування, у яких є організація дозвілля.

 

Разом із Міністерством культури МОЗ також опрацював заборону проведення концертів. Такі заходи проводитимуть лише спеціалізовані заклади культури, а виступати зможуть лише ті артисти, для кого протягом останнього року концертна діяльність є основним видом заробітку.

 

На доопрацювання цієї постанови Кабмін має один день.

 

Як повідомляла УМ, карантин на всій території України через пандемію коронавірусу запровадили 12 березня. Після цього його вже шість разів переносили: спершу він мав протривати до 3 квітня, згодом його продовжили до 24 квітня, потім до 11 травня, пізніше – до 22 травня, потім до 22 червня, відтак до 31 липня і зрештою – до 31 серпня.

 

Протягом липня-серпня ситуація із зараження коронавірусом ускладнилася. В Україні декілька днів поспіль вставновлювали рекорди за кількістю нових інфікованих. Так, цифра нових випадків за добу перетнула позначку у дві тисячі.

 

Погіршилася ситуація і з кількість шпиталізованих за добу. Якщо на середину травня кількість госпіталізованих з COVID-19 становила 742 особи за тиждень, то у серпні кількість госпіталізованих становила майже 2000.

 

Від 3 серпня в Україні діє новий тип карантину: уся країна поділена на 4 зони, залежно від епідеміологічної ситуації за чотирма показниками.