Україна - фігурант новин у США: архімандрит Кирило привітав українців з Днем Незалежності

15:39, 24.08.2020
Україна - фігурант новин у США: архімандрит Кирило привітав українців з Днем Незалежності

Для більшості жителів США Україна постає у позитивному світлі.

Українці відзначають 29-річчя незалежності своєї країни. На честь свята професор університету Лойола-Мерімаунт у Лос-Анджелесі архімандрит Кирило (Говорун) розповів, як Україну сприймають у США та привітав громадян зі святом.

 

Україна дійсно за 29 років незалежності показала, що рухається у майбутнє, зазначив він в ефірі 24 каналу.


"І за цей рік, і за минулий – Україна стала фігурантом новин у США. Я інколи жартую зі своїми американськими друзями, що вони знають про Україну більше, ніж я. Все через висвітлення подій України в американських ЗМІ", – наголосив архімандрит Кирило.

 

Він запевнив, що допомога Україні – це внутрішньополітична тема у США. Раніше це питання обговорювало вузьке коло спеціалістів, а зараз про це говорять всі. "Про Україну пам'ятають. Більшість в Америці не переймаються тим, що відбувається за межами США, а виключно американським порядком денним. На щастя, Україна є частиною цього порядку денного і про неї тепер точно довго не забудуть", – заявив професор.

 

Він також пояснив, що інформаційним контекстом для України є війна. Саме на ній наголошують у США, коли обговорюють питання допомоги.

 

Архімандрит Кирило запевнив, що для більшості жителів США Україна постає у позитивному світлі.

 

"Країна, яка бореться, виборює свою незалежність, протистоїть агресії. Україна стала внутрішньополітичною темою у США. Безумовно, ті люди, які співчувають, розуміють і цінують демократичні цінності – вони душею і серцем з Україною", - сказав професор.

 

За його словами, День Незалежності України також позитивно сприймається у США.

 

Як повідомляла УМ, святкування розпочалося з офіційної церемонії покладання квітів до могил видатних українських діячів, державотворців, ветеранів АТО / ООС, Небесної сотні тощо.

 

Паралельно з цим о 10:30 біля "Університетської" розпочався Марш Незалежності. А об 11:00 стартував Марш Захисників України.

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що відповідальні за здачу українських територій "будуть давати свідчення"

 

Упродовж дня в Києві також будуть різні урочисті заходи, в яких братимуть участь представники влади, ветерани війни, волонтери й діячі сфери культури.

 

Торік після всіх публічних заходів Володимир Зеленський збирав на урочистості своїх попередників – Кравчука, Кучму, Ющенка й Порошенка. Чи буде така зустріч цього року, наразі невідомо.