У Білорусі розпочинають підготовку до референдуму про зміни до Конституції

12:08, 24.08.2020
У Білорусі розпочинають підготовку до референдуму про зміни до Конституції

Білорусів закликають почати процедуру анулювання повноважень депутатів усіх рівнів.

Координаційна рада Білорусі починає підготовку до референдуму про зміни до Конституції країни. Білорусів закликають почати процедуру анулювання повноважень депутатів усіх рівнів.

 

Білоруська опозиція займатиметься процесом передачі влади, повідомила довірена особа екскандидатки у президенти Світлани Тихановської Ольга Ковалькова у фейсбуці.

 

Ковалькова наголосила, що збереження влади у руках Лукашенка призводить до величезних збитків на підприємствах і впливає на добробут народу.

 

"Каже нам, що привезе робітників з Росії, Китаю, України. Але це наша країна! Ми, народ Білорусі, потребуємо лише одного, що він нарешті пішов. Заявляємо, що діємо тільки в межах Конституції Білорусі", - написала довірена особа Тихановської.

 

Також вона закликала громадян Білорусі розпочати процедуру анулювання повноважень депутатів Палати представників та депутатів місцевих рад.

 

Координаційну раду створили опозиційні сили задля передачі влади у Білорусі. З діяльністю новоствореного органу можна ознайомитися на офіційному сайті.
Що відомо про протести у Білорусі: головне

 

Після президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко, у Білорусі почалися масові протести.

 

Силовики використовували світло-шумові гранати, сльозогінний газ, водомети й вогнепальну зброю. Понад 7 тисяч людей затримали, з них 600 подали заяви про насильство з боку міліції.
Після кривавих розгонів протестувальників протести поновилися з новою силою. До протестів у різних містах додалися ще й страйки на заводах та підприємствах.

 

Як повідомляла УМ, у Білорусі з 9 серпня тривають акції протесту проти фальсифікованих виборів президента. Опозиція сформувала Координаційну раду і вимагає перевиборів