Лукашенко вперше за 25 років привів армію в повну бойову готовність

15:27, 22.08.2020
Лукашенко вперше за 25 років привів армію в повну бойову готовність

У Білорусі з 9 серпня тривають акції проти сфальсифікованих виборів президента і свавілля ОМОНу.

Олександр Лукашенко, що виконує обов'язки президента Білорусі, заявив, що вперше за 25 років йому довелося приводити основні частини Збройних Сил країни в повну бойову готовність.

 

Як інформує УМ, про це Олександр Лукашенко заявив, коли відвідував Гродно, передає БЕЛТА

 

"Що мене найбільше хвилює – що до цієї внутрішньої ситуації додався зовнішній фактор. Ми бачимо серйозний рух військ НАТО в безпосередній близькості від наших кордонів на території Польщі та Литви", - сказав Лукашенко.

 

Також президент наголосив, що наразі ситуація у Білорусі йде "за сценарієм кольорових революцій".

 

18 серпня Лукашенко вже заявляв, що підрозділи армії республіки на західному кордоні приведено в повну бойову готовність.

 

Зауважимо, під час візиту Лукашенка до Гродна стало відомо про призначення нового губернатора області. Ним став колишній очільник МОЗ Володимир Караник. Раніше саме міська влада Гродно виконала вимоги протестувальників і пообіцяла не використовувати силу проти них та надати ефір опозиції.


 

Як повідомляла УМ, у Білорусі з 9 серпня тривають акції проти сфальсифікованих виборів президента і свавілля ОМОНу. Силовиками було затримано близько 7 тисяч осіб. За даними правозахисників, загинули 5 активістів. Влада підтверджує загибель трьох людей.

 

Виконуючий обов'язки президента Олександр Лукашенко відмовляється виконувати вимоги опозиції. 

 

Читайте також: Мінськ наразі залишиться майданчиком для переговорів ТКГ