Тихановська не братиме участі у перевиборах президента Білорусі

09:07, 22.08.2020
Тихановська не братиме участі у перевиборах президента Білорусі

Штаб Тихановської попросив Верховний суд не визнавати вибори президента

Колишня кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська визначилася щодо того, чи братиме участь у наступних виборах, якщо такі призначать: робити цього вона не планує.


Раніше цього ж дня, 21 серпня, під час пресконференції Світлана Тихановська дала першу пресконференцію: головні тези білоруської опозиціонерки Світлана Тихановська на запитання про участь у перевиборах не дала конкретної відповіді. Вона лише наголосила, що головне – домогтися повторного голосування. Однак згодом телеканал "Белсат" оприлюднив у ютубі ексклюзивне інтерв'ю з Тихановською.

 

​На аналогічне запитання про участь у ймовірних перевиборах глави держави Білорусь Тихановська відповіла так: "Я не планую сама". І додала, що політики їй було "більш ніж достатньо".

 

Тихановська також заявила, що у розв'язання кризи в Білорусі не повинні втручатися іноземні держави. Білоруси повинні, мовляв, самостійно в усьому розібратися та на переговорах із владою домогтися проведення "нових чесних і прозорих виборів".

 

Цікаво, що Тихановська на початку розмови з журналістом намагалася відповідати на запитання білоруською мовою, однак невдовзі зауважила, що їй це важко вдається, та надалі говорила російською. Ведучий, утім, до завершення інтерв'ю питання ставив білоруською.

 

 

Як повідомляла УМ, у Білорусі вже десять діб тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента (відбулися 9 серпня), переможцем у яких оголосили Олександра Лукашенка (обіймає цей пост з 1994).

 

Під час протестів 7 тисяч людей затримали, сотні постраждали, є й загиблі (ООН заявила про чотирьох). Тихановська ж перебуває у Литві разом із дітьми, а її чоловік – під арештом у Білорусі.

 

Штаб Тихановської попросив Верховний суд не визнавати вибори президента