На Херсонщині викрили агентурну мережу ФСБ Росії

18:52, 21.08.2020
На Херсонщині викрили агентурну мережу ФСБ Росії

На Херсонщині викрили агентурну мережу ФСБ Росії

Агентурну мережу ФСБ Росії , яка діяла під керівництвом колишньої співробітниці облдержадміністрації, викрили на Херсонщині.
 
 
 
 
Про це інформує "УМ" з посиланни на СБУ.
 
 
Слідство встановило, що українку завербував співробітник російських спецслужб 2015-го року, коли та перебувала в анексованому Криму.
 
 
Жінка мала збирати інформацію про військові об"єкти та співробітників Служби безпеки України. Для виконання розвідувальних завдань ФСБ колишня чиновниця залучила інших проросійськи налаштованих мешканців Херсону. Передачу розвідувальних даних вона здійснювала через заздалегідь обумовлені з куратором канали електронного зв’язку, а також під час особистих виїздів на тимчасово анексовану територію Криму та в Москву.
 

Наразі тривають невідкладні слідчі дії за місцями проживання членів агентурної мережі.

 

Під час обшуків правоохоронці виявили засоби зв'язку, комп'ютерну техніку та електронні накопичувачі інформації, на яких обробляли розвідувальні дані. Також виявлено російські агітаційні матеріали та російські рублі.

 

Наразі керівницю агентурної мережі ФСБ РФ затримали, їй підготовлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, та обрання міри запобіжного заходу.

Процесуальний статус інших учасників мережі визначать за результатами завершення слідчих дій.