Чиновник розвідки та експрикордонник вивозили боєприпаси зі зони ООС

09:44, 21.08.2020
Чиновник розвідки та експрикордонник вивозили боєприпаси зі зони ООС

На спробі вивезення боєприпасів "перевізників" зброї викрили.

Чиновник Служби зовнішньої розвідки та колишній військовий купували в зоні ООС та зберігали боєприпаси без передбаченого законом дозволу. Слідчі ДБР у Краматорську викрили злочинну схему.

 

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Краматорську, викрили посадовця Служби зовнішньої розвідки та колишнього військового на вивезенні боєприпасів із зони ООС, повідомляє пресслужба ДБР.

 

Боєприпаси колишній прикордонник поцупив під час проходження ним служби у 2015 – 2017 роках.

 

Після цього зловмисник зберігав їх в орендованому гаражі у Сєвєродонецьку.

 

На спробі вивезення цих боєприпасів "перевізників" зброї викрили.

 

У службовому автомобілі посадовця СЗР виявили 6 000 патронів калібру 5.45; понад 4 000 набоїв калібром 7.62; 4 гранати РПГ-26;  1 ручну протитанкову гранату  ПГ-22; 5 уніфікованих запалів ручних гранат; 5 гранат РГД-5;  гранату Ф-1.

Чиновник СВР та експрикордонник вивозили боєприпаси зі зони ООС

 

Обом фігурантам повідомили про підозру в незаконному поводженні з бойовими припасами.

 

Наразі вирішують питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Підозрюваним загрожує ув’язнення терміном від 3 до 7 років.

Під час обшуків знайшли патрони, набої, гранати


Як повідомляла УМ, посадовців Збройних сил України та Державної інспекції енергетичного нагляду викрили в організації масштабної корупційної схеми — вимагали у підприємця майже 1 мільйон гривень за нестворення перешкод у постачанні медичних масок для потреб українських військових.