Поліція вимагає огляду речей Навального, поки він перебуває у комі

14:39, 20.08.2020
Поліція вимагає огляду речей Навального, поки він перебуває у комі

 

Співробітники поліції повідомили про вимогу оглянути речі російського опозиційного політика Олексія Навального, який у стані коми перебуває в лікарні в місті Омськ.

 

Як інформує УМ, про це написала у твітері його речниця Кіра Ярмиш.

 

«Поліція вимагає огляду особистих речей Навального, включно з його багажем», – вказує Ярмиш.

 

За її словами, змін у стані Навального немає, про діагноз лікарі також не повідомляють.​

 

Ярмиш повідомила, що, ймовірно, Навального отруїли чимось, підмішаним у чай. Телеканал «Настоящее время», створений Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», взяв коментар у лікаря омської лікарні, де зараз перебуває Олексій Навальний.

 

 

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель вимагає притягнення винних до відповідальності, якщо інформація про отруєння російського опозиціонера Алексєя Навального підтвердиться, пише "Європейська правда".

 

"Стурбований чути про ймовірне отруєння Алексєя Навального. Якщо це буде підтверджено, винні мають бути притягнуті до відповідальності", - написав Боррель у своєму Twitter.

 

Він побажав російському політику якнайшвидшого і повного одужання.

 

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс раніше також заявив про стурбованість повідомлення щодо ймовірного отруєння Навального, а його естонський колега Урмас Рейнсалу закликав розслідувати всі обставини.

 

Російський опозиційний політик Олексій Навальний упродовж останніх років разом зі своєю командою зняв серію розслідувань про діяльність багатьох представників російської влади, зокрема, колишнього голови уряду Дмитра Медведєва, наближеного до Путіна бізнесмена Євгена Пригожина та інших.

 

Як повідомляла «УМ», російському опозиціонеру Олексію Навальному в четвер вранці  стало погано під час перельоту з Томська до Москви, зараз він у реанімації. За словами його оточення, Навальний був отруєний чимось, підмішаним в чай. Бо нічого іншого зранку перед польотом не вживав.

 

Політик перебуває в комі, він підключений до апарату штучної вентиляції легенів.