Андрій Павловський очолив митницю замість Ігоря Муратова

13:08, 20.08.2020
Андрій Павловський очолив митницю замість Ігоря Муратова

Портфель керівника митниці останні чотири місяці переходить з рук в руки.

Міністерство фінансів ініціювало, а Кабінет міністрів підтримав зміну керівництва Державної митної служби: тимчасово виконуючий обов’язки голови ДМС Ігор Муратов був звільнений, а новим т.в.о. голови митниці призначено Андрія Павловського, який обіймав посаду заступника.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне рішення уряд Шмигаля ухвалив у середу. Тоді як причини такої ротації керівництва ДМСУ міністр фінансів Сергій Марченко пояснив у четвер.

 

За його словами, це сталося через зволікання із реформуванням відомства, зокрема, в сфері переходу митниці до роботи в форматі єдиної юридичної особи.

 

"За моєю ініціативою уряд призначив нового тимчасового керівника митниці - Андрія Павловського, який на сьогодні є заступником глави Держмитслужби. Причина цього кадрового рішення в тому, що реформа митниці має рухатися далі, вона не обмежується лише виконанням планових показників наповнення бюджету", - сказав Марченко в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

 

Міністр фінансів зазначив, що з червня митниця почала виконувати план із надходжень до держбюджету, наздоганяючи відставання на початку року. У той же час пан Марченко наголошує, що останнім часом Держмитслужба зволікала з виконаннями доручень Мінфіну.

 

«На жаль, останнім часом почастішали випадки зволікань із виконанням доручень Міністерства фінансів щодо подальшого втілення плану дій із реформування митниці. У нинішній складний період це неприпустимо, - зазначив урядовець. - Зокрема, мало місце постійне зволікання в питанні підготовки й переходу Держмитслужби до функціонування за моделлю єдиної юридичної особи, що є ключовим напрямом реформи до кінця цього року».

 

І додав: «Крім того, ми дедалі частіше чули від бізнесу про відсутність будь-якої реакції з боку Держмитслужби на ті проблеми, з якими бізнес щодня стикається на митниці. Саме тому було ухвалено рішення здійснити кадрову ротацію».

 

Як повідомляла «УМ», наприкінці квітня 2020 року через невиконання митних надходжень та нібито погані результати в боротьбі з контрабандою уряд вирішив звільнити попереднього голову Державної митної служби Максима Нефьодова, який пропрацював на своїй посаді менш як пів року.