Олексій Навальний впав у кому в лікарні Омська

11:57, 20.08.2020
Олексій Навальний впав у кому в лікарні Омська

Олексій Навальний міг бути отруєний невстановленим психодислептиком.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний перебуває у стані коми після ймовірного отруєння, лікарі реанімаційного відділення лікарні в Омську продовжують боротися за його життя.

 

Як інформує «Україна молода», про стан Навального повідомила його прессекретар  Кіра Ярмиш у четвер.

 

За її словами, зараз політик підключений до апарату штучної вентиляції легенів. При цьому лікарі обіцяли дати інформацію кілька годин тому, однак досі немає жодних результатів аналізів або будь-якої інформації про причини отруєння.

 

На її думку, лікарі затягують із повідомленням близьким результатів аналізів опозиціонера. Адже лікар, який спочатку обіцяв повідомити результати через 2 години, тепер каже, що вони будуть готові ще через 2 години. При цьому він відмовляється говорити з лікарем Навального.

 

«Ухильна реакція лікарів тільки підтверджує, що це отруєння. Ще дві години тому вони були готові поділитися будь-якою інформацією, а тепер явно тягнуть час і не говорять, що їм відомо»,  - стверджує пані Ярмиш.

 

Лікар Омської лікарні Анатолій Калініченко заявив, що наразі медики вивчають кілька діагнозів, які могли стати причиною стану опозиціонера.

 

"Пацієнт знаходиться у нас в лікарні. Стан його важкий. Знаходиться на апараті ШВЛ, але стан його стан стабільний. Є кілька діагнозів, які уточнюються. Проводяться консультації. Протягом сьогоднішнього дня ми точно визначимося з діагнозом", - повідомив Калініченко.

 

І додав, що поки немає точної впевненості, що причиною його стану є отруєння: "Отруєння розглядається, як одна з можливих причин погіршення стану. Але можуть бути та інші. Більш докладно я не можу повідомити".

 

Як повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на власне джерело, лікарі поставили попередній діагноз  Навальному – гостре отруєння невстановленим психодислептиком (речовина, здатна викликати галюцинації).

 

Як повідомляла «УМ», російському опозиціонеру Олексію Навальному в четвер вранці  стало погано під час перельоту з Томська до Москви, зараз він у реанімації. За словами його оточення, Навальний був отруєний чимось, підмішаним в чай. Бо нічого іншого зранку перед польотом не вживав.