Російський опозиціонер Навальний у реанімації, соратники припускають отруєння

09:10, 20.08.2020
Російський опозиціонер Навальний у реанімації, соратники припускають отруєння

Олексій Навальний - є одним з лідерів російської опозиції.

Російському опозиціонеру Олексію Навальному стало погано під час перельоту з Томська в Москву. Політик перебуває без свідомості, його госпіталізували.
 

Як повідомляла УМ, про це повідомила його речниця Кіра Ярмиш у Twitter

 

Олексію Навальному стало зле в літаку на рейсі з сибірського міста Томська до Москви. Літак екстрено сів у Омську, Навального на швидкій відвезли до лікарні з отруєнням.

 

Це сталося вранці 20 серпня.

 

Навальний перебуває в реанімації. Його підключили до апарату "штучного дихання".

 

До лікарні викликали поліцію.

 

Ярмиш припускає, що політика отруїли чимось, підмішаним у чай.

 "Сьогодні вранці Навальний повертався в Москву з Томська. У польоті йому стало зле. Літак екстрено сів в Омську. В Олексія токсичне отруєння. Зараз ми на швидкій їдемо в лікарню. Рік тому, коли Олексій сидів у спецприймальнику, його отруїли. Очевидно, зараз із ним зробили те ж саме. Ми припускаємо, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай. Це було єдине, що він пив з ранку. Лікарі кажуть, що токсин швидше всмоктався через гарячу рідину. Зараз Олексій непритомний... Олексій в реанімації…Олексій, як і раніше, непритомний, його підключили до апарату штучної вентиляції легень. У лікарню на нашу вимогу викликали поліцію",- сказала речниця.

 

Лікарі наразі не знають точно, чим його могли отруїти. Політика скерували на КТ, щоб зняти підозру на інсульт. Крім того, в лікарню викликали поліцію.

 

За попередніми висновками, у нього гостре отруєння невстановленим психодислептиком.

 

Пасажири розповідають, що Навальному стало погано і він пішов у туалет та не повернувся. Блогер, який летів тим же рейсом, опублікував відео, де політик спершу п’є чай, а тоді вже у салоні літака стогне від болю. Наразі не можемо стверджувати, що кричить саме опозиціонер.

 

До слова, опозиціонер кілька днів перебував в регіонах Сибіру. Спочатку він приїхав до Новосибірська, де, за відомостями видання, міг збирати матеріал для нового розслідування. Крім того, мав зустрічі з волонтерами. Потім політик вирушив до Томська.

 

Відео від очевидців:

 

Олексій Навальний -  є одним з лідерів російської опозиції.

 

У 2011 році він створив некомерційну організацію "Фонд боротьби з корупцією", основною діяльністю якого є розслідування і викриття корупційних схем у вищих органах російської влади. Однак нещодавно заявив про її закриття.