Шмигаль доручив перевірити готовність садків та шкіл до 1 вересня

15:32, 19.08.2020
Шмигаль доручив перевірити готовність садків та шкіл до 1 вересня

Пріоритетне завдання уряду і місцевої влади на найближчі тижні – це якісно підготувати школи і дитячі садочки до нового навчального року.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив провести напередодні і після 1 вересня перевірки того, як школи та дитячі садочки дотримуються заходів епідеміологічної безпеки.

 

Як інформує УМ, про це він повідомив у Telegram.

 

За його словами, пріоритетне завдання уряду і місцевої влади на найближчі тижні – це якісно підготувати школи і дитячі садочки до нового навчального року.

 

Шмигаль зазначив, що вони провели всі традиційні і стандартні підготовчі заходи для організації навчального процесу, але варто звернути увагу на особливість навчання в період пандемії коронавірусу.


Тому Шмигаль доручив Міністерству охорони здоров'я та Міністерству освіти і науки перевірити до початку навчання та після 1 вересня всі школи та дитячі садочки на дотримання безпечних умов навчання в період карантину. Зокрема, важливо помітити, де є проблеми, і до 1 вересня підготувати заклади освіти до навчання.

 

"В іншому випадку прийматимемо радикальні кадрові рішення, адже безпека дітей, батьків і вчителів – це головний пріоритет в цьому навчальному році" , – сказав прем'єр-міністр.

 

Шмигаль також додав, що місцевій владі в регіонах варто за необхідності створити комісії та контролювати заходи безпеки в школах.

 

Раніше Шмигаль заявив, що з 1 вересня учні підуть до школи, незважаючи на пандемію коронавірусу. Проте в деяких закладах навчання проводитимуть очно, а в інших – змішано або дистанційно. Все залежатиме від епідемічної ситуації в регіоні.

 

Водночас, мимчасово виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет на телеканалі "Дім" заявив, що у новому навчальному році теленавчання продовжиться. Бо це допомагає донести освітню інформацію до дітей з найвіддаленіших куточків України.

 

За його словами, в Україні на початку минулого року було понад 600 шкіл без інтернету, а потім – 260. Зараз же таких закладів освіти лише 74, тож телеуроки для школярів продовжаться.

 

У МОН хочуть охопити набагато більшу аудиторію цих уроків, включно до 11 класу. А, як зазначив Шккарлет, над проблемою з доступом до інтернету вже працює Міносвіти разом із Міністерством цифрової трансформації.

 

Як повідомляла УМ, онлайн-уроки для 5-11 класів в Україні стартували з 6 квітня на час карантину. За три тижні проєкту близько 7, 1 мільйона глядачів переглянули заняття лише на ютуб-каналі МОН.

 

Так, 40 педагогів з Києва на час карантину фактично стали учителями для всієї України. Школярі з 5 по 11 клас дистанційно вивчали 11 предметів.