Помаранчева зона: вчителі навчатимуть в захисних щитках

15:00, 18.08.2020
Помаранчева зона: вчителі навчатимуть в захисних щитках

В червоній зоні школи будуть закриті.

В зонах зі сприятливою епідемічною ситуацією вчителі зможуть викладати без маски. Але в школах помаранчевої зони викладачі повинні носити захисний екран для обличчя.

 

Як інформує ум, про це повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко на освітянському форумі "Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021".

 

"Учні і вчителі в заклад освіти заходять обов’язково в масці, яка покриває рот і ніс обов’язково. В класі дозволяється бути без масок. Стосовно сьогоднішніх рекомендацій: вчителі повинні бути в масках і впродовж уроку, але ми змінимо норму. Вчителям буде дозволено викладати без маски на обличчі. У той же час у помаранчевій зоні ми дамо рекомендацію вчителям одягати захисний щиток, який прозорий і дозволяє передавати емоції, щоб не порушувати освітній процес", –зазначив Ляшко.



Також він нагадав, що в червоній зоні школи будуть закриті.

 

Рекомендації, які сьогодні затверджені, будуть переглядатися і змінюватися.

 

"На наступному тижні планується глобальна конференція Всесвітньої організації охорони здоров’я, ЮНІСЕФ, до яких залучаються міністерства охорони здоров’я. Там також будуть розглядатися питання підготовки до нового навчального року в умовах пандемії. Також будуть розглядатися питання щодо того, потрібно чи не потрібно тестувати вчителів, учнів. Саме за результатами цієї глобальної конференції ми оцінимо доцільність перегляду наших рекомендацій", – сказав Ляшко.

 

Нагадаємо, що 30 липня Головний санітарний лікар Віктор Ляшко надав тимчасові рекомендації щодо організації навчання в закладах освіти (ЗО).

 

Як повідомляла УМ, у Міністерстві освіти і науки України заявили, що знання, які діти засвоювали на дистанційному навчанні, будуть перевірятися в школах в новому навчальному році. Перевірка відбуватиметься завдяки "коригувальному навчанню"