Справа Шеремета: Юлії Кузьменко нададуть обвинувальний акт

21:07, 17.08.2020
Справа Шеремета: Юлії Кузьменко нададуть обвинувальний акт

Тиждень тому Юлію Кузьменко звільнили із СІЗО, вона перебуває під домашнім арештом.

Підозрювана у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, лікар і волонтер Юлія Кузьменко готується до зміну статусу: слідство планує надати їй під розписку обвинувальний акт у вівторок, 18 серпня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Юлія Кузьменко написала на своїй сторінці у Facebookі оприлюднила копію повідомлення старшого слідчого Нацполіції Василя Бирко.

 

«Порадую справжніх вбивць Павла Шеремета, які, мабуть, останні 8 місяців, дивлячись на це все, почуваються вільно і впевнено. Замість них відповідають призначені новою владою зі старими обличчями. Завтра отримаємо обвинувальний акт. Справа Шеремета тільки починається», - написала Юлія Кузьменко в понеділок.

 

У повідомленні слідчого зазначається, що Кузьменко потрібно прибути на 14:00 18 серпня до Головного слідчого управління Нацполіції для отримання копії обвинувального акта та копії реєстру матеріалів досудового розслідування.

 

Як повідомляла «УМ», журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

 

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства Шеремета.

 

Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

 

Кузьменко й Антоненко залишалися у СІЗО. 11 серпня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід Кузьменко на цілодобовий домашній арешт.