Смілянський хоче вийти із наглядової ради Укроборонпрому

14:56, 14.08.2020
Смілянський хоче вийти із наглядової ради Укроборонпрому

Ігор Смілянський написав заяву із проханням вивести його зі складу наглядової ради "Укроборонпрому"

Гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський написав заяву із проханням вивести його зі складу наглядової ради "Укроборонпрому" у зв'язку із службовою необхідністю.

 

Як інформує УМ, про це він написав у Facebook.

 

"Трохи менше року тому, я був призначений президентом в наглядовою раду ДК Укроборонпром. Члени НР не отримують зарплату, але отримали можливість допомогти цій стратегічної компанії вийти з тогостану, в якому вона опинилася. Попереду ще величезний і довгий шлях вперед і в поточному форматі компанія точно не може ефективно розвиватись, але я дуже сподіваюся, що цей шлях буде пройдений. Мій же шлях в НР добігає кінця", - зазначив Смілянський.

 

Він пояснив своє рішення тим, що Укрпошта найближчим часом підпише багатомільйонну (в євро) інвестиційну угоду з провідними міжнародними фінансовими інститутами.


"За їхніми правилами - вони не можуть це робити з особами, залученими в оборонну галузь. Тому сьогодні я попросив президента України вивести мене зі складу наглядової ради", - додав Смілянський.

 

Нагадаємо, торік в жовтні президент України Володимир Зеленський своїм указом призначив членами наглядової ради державного концерну "Укроборонпром" свого помічника Андрія Єрмака та гендиректора "Укрпошти" Ігоря Смілянського.

 

Державний концерн "Укроборонпром" планують трансформувати у дві керуючі державні холдингові компанії.

 

Додамо,  за даними розслідування журналістів Bihus.Info, син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського – Ігор Гладковський разом з Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою контрабандою поставляли оборонним підприємствам України російські деталі або деталі з українських військових частин. Поставки відбувались через фірми-прокладки за завищеними в 2-4 рази цінами. Розмір розкрадань може становити щонайменше 250 мільйонів гривень, припускають журналісти.

 

До корупційних оборудок причетні Олег Гладковський (є бізнес-партнером президента Петра Порошенка), екскерівник "Укрспецекпорту" і чинний глава "Укроборонпрому" Павло Букін, директори підприємств та інші посадовці держконцерну.

 

Учасники корупційних схем організовували угоди через 3 головні фірми-прокладки. Однією з таких фірм нібито був завод "Кузня на Рибальському" (на той момент належав Порошенку), а також підставна компанія "Оптимумспецдеталь". В НАБУ почали досудове розслідування корупції в "Укроборонпромі" за ознаками привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Детективи бюро також провели низку обшуків у Гладковських, Букіна та інших фігурантів скандалу.