Помпео не виключає можливі санкції та припинення постачання нафти до Білорусі

13:57, 13.08.2020
Помпео не виключає можливі санкції та припинення постачання нафти до Білорусі

США спостерігатиме, як буде розвиватися ситуація у найближчому майбутньому.

Державний секретар США Майк Помпео припускає запровадження санкцій проти Білорусі у відповідь на розгін демонстрантів, які вийшли на масові акції протесту
 

Як інформує УМ, про це заявив державний секретар США Майк Помпео в інтерв’ю «Радіо Свобода».

 

«Я певен, що ми розглянемо всі варіанти. І тут важливо позначити критерії. Що саме ми, на нашу думку, можемо зробити — і не тільки США односторонньо, а й у багатосторонньому порядку, — на благо народу Білорусі. Чи будуть це санкції, чи це будуть рішення щодо постачань [нафти] — це ще тільки належить визначити», — сказав він.

 

За словами Помпео, поки США спостерігатиме, як буде розвиватися ситуація у найближчому майбутньому.

 

«Нас неймовірно непокоїть ситуація з виборами, і ми глибоко розчаровані тим, що вони не були більш вільними і чесними. Ми вже бачили таку поведінку раніше, і ми шкодуємо, що все складається так само. Ми бачили насильство і його наслідки; до мирних демонстрантів ставляться так, як не мають ставитися», — наголосив посадовець, запевнивши, що США будуть співпрацювати з «європейськими друзями, які цінують свободу і які так само занепокоєні тим, що відбулося».

 

Як повідомляла УМ, у Білорусі після оголошення попередніх офіційних результатів виборів президента, згідно з якими перемогу вже вшосте здобув Олександр Лукашенко, кілька днів тривають масштабні протести
 

З 9 до 11 серпня силовики затримали загалом понад 6 тис. людей.

 

10 серпня білоруська влада офіційно повідомила про першого загиблого під час протестів


12 серпня стало відомо, що помер ще один чоловік
 

Громадян України Реуцького і Васильєва жорстко затримали в Мінську. Українські дипломати заявили, що знають про затримання і з'ясовують, де перебувають затримані українці.