Російська вакцина від коронавірусу може бути небезпечною - МОЗ ФРН

17:55, 12.08.2020
Російська вакцина від коронавірусу може бути небезпечною - МОЗ ФРН

Єнс Шпан заявив, що російська вакцина від коронавірусу може бути небезпечною

Міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан заявив - без належних досліджень використання російської вакцини від коронавірусу може бути небезпечним. 

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на радіостанцію Deutschlandfunk.

 

Як зазначив Шпан, за наявною інформацією російська вакцина ще не була достатньо випробувана. "Йдеться не про те, щоб якимось чином бути першим, а йдеться про те, щоб мати дієву, випробувану та безпечну вакцину", - наголосив міністр.

За його словами, для довіри населення до вакцини важливо, щоб необхідні дослідження були проведені дуже ретельно.

 

"Надто рано починати використання вакцини - це може бути й небезпечно", - додав Шпан. Він вказав також на відсутність третьої фази випробувань вакцини з великою кількістю учасників.

 

Тим часом у відповідь на критику міністр охорони здоров'я Росії Михайло Мурашко назвав сумніви у безпечності російської вакцини "безпідставними". 

 

"Колеги закордонні, вочевидь, відчуваючи певні конкурентні переваги російського препарату, намагаються висловити якісь думки, які, на наш погляд, абсолютно безпідставні", - сказав Мурашко на пресконференції 12 серпня, цитує агентство новин "Інтерфакс".

 

Нагадаємо, наразі у світі діє понад 170 проєктів, у яких дослідники розробляють вакцину від коронавірусу. Над розробкою працюють провідні фармацевтичні компанії та наукові інститути в Німеччині, Великобританії, Франції, США, Китаї та інших країнах.

 

Тим часом російський президент Володимир Путін оголосив про реєстрацію в РФ першої в світі вакцини від коронавірусу COVID-19.

 

А головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив - що українці зможуть отримати вакцину від коронавірусу уже в 2021 році.