Чубаров просить український уряд відкрити КПВВ на кордоні з Кримом

16:49, 12.08.2020
Чубаров просить український уряд відкрити КПВВ на кордоні з Кримом

Чубаров вважає рішення Уряду невиправдано заборонними.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся до уряду з проханням відновити роботу пунктів пропуску на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

 

Відкритого лист до прем'єра Дениса Шмигаля і членів Кабміну, він опублікував у Facebook

 

Передбачені Кабінетом Міністрів України радикальні обмеження на виїзд з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та в’їзд на неї громадян України, а в окремих випадках – іноземців та осіб без громадянства, є необґрунтованими і невиправдано заборонними", - написав голова Меджлісу.

 

Глава Меджлісу вважає, що розпорядження уряду про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на територію Криму позбавило українців, як у материковій Україні, так і на півострові, "можливості користуватися правами громадянина, гарантованими Конституцією і законами України, викликає обурення людей та дискредитує Уряд України".

 

Чубаров висловив сподівання, що уряд терміново внесе до свого розпорядження зміни та доповнення, які підготовлені представництвом президента в АРК та низкою правозахисних організацій України. Однак він не уточнює, в чому саме ці зміни полягають.

 

З огляду на вище викладене очільник Меджлісу вимагає від Кабміну відновити практику проведення системних консультацій та зустрічей між керівництвом уряду та Меджлісу кримськотатарського народу.

 

Як повідомляла "УМ", 8 серпня Кабінет міністрів ухвалив рішення про тимчасове припинення до кінця літа роботи КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом. Воно спрямоване на запобігання поширенню на території України COVID-19.