Рекордсмени ЗНО в Україні: Зеленський поділився фото до Міжнародного дня молоді

16:13, 12.08.2020
Рекордсмени ЗНО в Україні: Зеленський поділився фото до Міжнародного дня молоді

"Хочеш бути конкурентним – вчися!" – закликав президент.

Президент України Володимир Зеленський особисто привітав випускників, які набрали найбільшу кількість балів на ЗНО 2020 року.

 

Він назвав їх найкращими із найкращих і поділився спільним фото до Міжнародного дня молоді 12 серпня, яке опубліковане в офіційному Telegram-каналі глави держави.

 

"Зустрівся з випускниками, котрі набрали найбільше балів на ЗНО. Розумні, амбітні, енергійні! І дуже точно розуміють своє місце та вагомість знань у сучасному глобальному світі. Хочеш бути конкурентним – вчися!" – закликав президент.

Скриншот

 

Зеленський також запевнив, що влада зробить усе, аби такі молоді люди стали надійною опорою України майбутнього.

 

"З Міжнародним днем молоді вас! Україна – це ти. Пишаємося!" – підкреслив він.

 

Додамо, більш ніж 8% абітурієнтів не склали ЗНО з української мови та літератури у 2020 році. За даними Українського центру оцінювання якості освіти, 23 тисячі осіб не набрали прохідний бал.    

 

Нагадаємо, Міжнародний день молоді проголошений згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 17 грудня 1999 року, що ухвалила рекомендації Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді (Ліссабон, 8-12 серпня 1998).

 

Уперше Міжнародний день молоді відзначався 12 серпня 2000 року, а ідея про його заснування була запропонована ще в 1991 році молоддю, яка зібралася у Відні на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН. Форум рекомендував, щоб Міжнародний день молоді було оголошено спеціально для збору коштів, просування та підтримки Фонду молоді ООН у партнерстві з молодіжними організаціями. Окрім того, Міжнародний день молоді, покликаний нагадати про роль молодих людей у розвитку і будівництві світу, а також про повсякденні проблеми, які стоять на цьому шляху.

 

Наразі загальновизнаного міжнародного визначення вікової групи – молодь, не існує. Однак для статистичних цілей Організація Об'єднаних Націй визначає «молодь» як осіб у віці від 15 до 24 років. За статистикою ООН, на сьогодні налічується 1,2 мільярда молодих людей, що становить 16% світового населення. До 2030 року чисельність молоді, за прогнозами, збільшиться на 7% і досягне майже 1,3 мільярда чоловік.

 

Варто нагадати, що крім Міжнародного дня молоді, відомим є католицький Всесвітній день молоді – з’їзд, який відбувається раз на два, або на три роки в одній із католицьких країн світу. Ініціатором цього дня-з’їзду був папа Іоанн Павло ІІ. Його почали відзначати з 1984 року. На Католицький Всесвітній день молоді зазвичай збираються сотні тисяч, а то й декілька мільйонів молодих людей, і він є надзвичайно популярними. Свій День молоді існує і в Україні – відзначають його в останню неділю червня.