У Ротмістрівці на Черкащині відбувся всеукраїнський фестиваль авіації «ЯСЛА – 2020»

22:19, 10.08.2020
У Ротмістрівці на Черкащині відбувся всеукраїнський фестиваль авіації «ЯСЛА – 2020»

Фестиваль авіації "ЯСЛА-2020" у Ротмістрівці – єдиний такий в Україні.

На Черкащині у селі Ротмістрівка Смілянського району на тамтешньому аеродромі відбувся фестиваль авіації "ЯСЛА-2020" – єдиний такий в Україні.

 

Як повідомляє «Суспільне Черкаси», там авіалюбителі і професіонали зустрілися цього року, щоб обмінятися досвідом і показати те, що вони створили. Фестиваль відвідали більше ста учасників.

 

Учасник фестивалю Михайло Лєпський прилетів із Київської області. Його літак називається "Парасолька" через схему підвіски крила літака. Конструкція повністю дерев'яна.Михайло будував свій літак два роки. В небо підняв його у  2015і всі5 років літак на ходу.

 

Віктор Юзва - учасник фестивалю і професійний пілот. Трудився ваеропорту Грузії. До того, як проектувати свої літаки, відпрацював пілотом 30 років.

 

Перший свій літак він зробив в 80-х. З тих часіввін придумав і зібрав своїми руками сім літаків. Себе називає фанатом неба. На фестиваль привіз 2 літаки – перший "Селезень".  Збудував його  у 2000 році, вчив людей літати на ньому.

 

Це - літак скороченого зльоту та приземлення.

 

Про другий свій літак Віктор каже, що він непримітний, але дуже гарно літає. Його створив, щоб на пенсії в неділю зранку спокійно вийти вполе і політати.

 

«У нас дуже багато видатних конструкторів,  багато свіжих думок, багато людей, які зберігають жагу до творчості, до конструювання, до винахідництва. І таких людей хочеться збирати докупи, давати їм можливість спілкуватися, обмінюватися досвідом», – наголошує організатор заходу Володимир Осичнюк.