Терориста Скрипника застрелили бійці КОРД під Зіньковим, відео

11:27, 01.08.2020
Правоохоронці знайшли і застрелили полтавського терориста Романа Скрипника, який ще минулого тижня взяв у заручники поліцейського, а потім втік. 
 
Про це інформує "УМ" з посиланням на Національну поліцію у суботу вранці. 
 
Під час спецоперації чоловіка ліквідував снайпер спецпідрозділу КОРД, бо його дії почали загрожувати життю силовиків.
 
Усе сталося вночі - біля селища Опішня Зіньківського району Полтавщини. Поліцейські не постраждали.
 

"В один із нежилих будинків зайшов капітан поліції Гума та виявив злочинця. У подальшому Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського. Гума мав при собі табельну зброю. З метою затримання зловмисника введено в дію спеціальну поліцейську операцію "Грім". Злочинця було ліквідовано співробітниками поліцейського спецназу КОРД через влучний постріл. Заручник мав три секунди для того, щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живим та неушкодженим", - написав у соцмережах заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко

 

Заступник міністра додав: "У Романа Скрипника була можливість здатись поліції і залишитись живим, хоча і провести багато років за решіткою. Але він сам обрав свій шлях..."

 
пан Геращенко також оприлюднив відео ліквідації терориста снайпером (18+).
 

 
 
Нагадаємо, раніше у МВС повідомляли, Роман Скрипник був судимий - за наркотики, шахрайство та крадіжку. Його намагалися затримати 23 липня. Однак, тоді чоловік погрожував гранатою та взяв у заручники поліцейського. Потім обміняв його на начальника карного розшуку Полтавської області. Разом із заручником він поїхав з місця події.
 
Правоохоронця нападник згодом відпустив, а сам втік в лісопосадку. 
 
Поліція шукала його 8 днів, адже Скрипник мав військовий вишкіл і навички виживання в екстремальних умовах.