Хомчак доповів Зеленському про поодинокі ворожі обстріли на Донбасі

13:54, 30.07.2020
Хомчак доповів Зеленському про поодинокі ворожі обстріли на Донбасі

Захисники України вогонь не відкривають, але тримають зброю напоготові. (Фото 93-ї ОМБр “Холодний Яр”)

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак доповів президенту Володимиру Зеленському про поодинокі «емоційні» обстріли позицій ООС бойовиками ОРДЛО на Донбасі, які трапляються від початку режиму всеосяжного припинення вогню.

 

Як передає «Україна молода», про це інформує пресслужба Офісу президента у четвер.

 

"В зоні проведення ООС не зафіксовано ескалації чи наступальних дій. Поодинокі обстріли не є системними та виявляють неконтрольовані емоції чи провокації на найнижчому рівні", - каже пан Хомчак.

 

За його словами, ситуація із запобіганням поширенню COVID-19 у зоні проведення Операції об’єднаних сил стабільна та контрольована.

 

Як повідомляла «УМ», з опівночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню, про який домовились на засіданні Тристоронньої контактної групи.

 

Проте, за словами головнокомандувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, менш ніж через годину бойовики порушили режим припинення вогню і обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі.

 

У зв’язку із введенням режиму повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі заборонили проводити будь-які розвідувальні дії та використовувати літальні апарати.