В Умані продають хасидам посвідки на проживання за $500

16:00, 29.07.2020
В Умані продають хасидам посвідки на проживання за $500

Хасиди бажають потрапити до Умані.

В Уманську мерію надійшов лист про те, що через заборону приїзду хасидів в Ізраїлі пропонують за гроші оформити посвідку на проживання в Україні або дозвіл на в'їзд.

 

Як інформує УМ, про це на сторінці в мережі Facebook повідомив мер Умані Олександр Цебрій.

 

"На адресу виконавчого комітету Уманської міської ради надійшов лист, у якому повідомляється, що у зв'язку із забороною в'їзду паломників на територію міста Умань для святкування Рош-га-Шана в ізраїльській пресі з'явилися оголошення, що можна отримати "посвідку на проживання за 500 дол. чи дозвіл на в'їзд на 3 місяці за 330 дол.". Звертаюся до Державної міграційної служби України з проханням роз'яснити ситуацію", - йдеться в повідомленні.

 

За словами Цебрія, він переконаний, що це маніпуляція або чиїсь шахрайські дії.

 

Тому попросив Міністерство закордонних справ офіційно підтвердити або спростувати викладену в них інформацію.

 

 

Як повідомляла УМ, міський голова Умані Олександр Цебрій виступив проти приїзду цієї осені прочан-хасидів на святкування юдейського Нового року - Рош ха-Шана. Він вважає, що це може спричинити спалах коронавірусу у місті.

 

Умань, де поховано засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, є місцем масового паломництва послідовників його вчення. Восени на святкування юдейського Нового року сюди приїжджають 20-30 тис. прочан з різних країн. У 2020 році святкування Рош ха-Шана припадає на 18-20 вересня.