Окружний адмінсуд відкрив справу за позовом «Прямого» до Нацради

14:52, 28.07.2020
Окружний адмінсуд відкрив справу за позовом «Прямого» до Нацради

Позивач просить ОАСК визнати протиправним та скасувати рішення Нацради

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом телеканалу "Прямий" до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє прес-служба ОАСК.

 

«Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом ТОВ «Телеканал «Прямий» до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін», - йдеться у повідомленні.

 

У суді додали, що позивач просить ОАСК визнати протиправним та скасувати рішення Нацради від 9 січня 2020 року, яким було призначено позапланову виїзну перевірку телеканалу «Прямий».

 

Нагадаємо, 9 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу "Прямий" через слова ведучого, у яких нібито містилося "посягання на честь і гідність президента України Володимира Зеленського".

 

На думку Нацради, йдеться не лише про слова телеведучого Сергія Пояркова, а й про зміст всієї передачі загалом, у якій не було встановлено загальноприйняті етичні рамки.