Кіт у банці: на Львівщині хлопець познущався над півторамісячною твариною

10:38, 27.07.2020
Кіт у банці: на Львівщині хлопець познущався над півторамісячною твариною

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Житель одного із сіл Сокальського району на Львівщині Юрій Сорока закрив півторамісячне кошеня у трилітрову банку, знявши процес на відео та виклавши в Instagram.

 

Знущання над твариною побачила прессекретарка патрульної поліції Катерина Рибій, а вже через три години після публікації відео, 20-річного чоловіка знайшли та затримали поліцейські.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в Facebook Нацполіції у Львівській області.

 

Зазначається, що його разом із кошеням забрали у відділок для давання показів.

Поліція повідомила про затримання 20-річного хлопця за знущання з тварини.

 

"Будемо зараз допитувати. Але він нам показав банку, у яку запхав кота, там є зроблені отвори, щоб тварина дихала. З кошеням зараз усе гаразд", – розповів Іван Шеремета начальник сектору кримінальної поліції Сокальщини.

 

Згідно з даними соцмереж, хлопець, який знущався над кошеням, проживає або проводить багато часу на території Львівської області.

 

false
Хлопець познущався над котом / скріншот ДТП.Київ

Трохи пізніше в телеграм каналі "Труха" з'явилося повідомлення про те, що кошеня живе, а хлопець вже активно чистить свої соцмережі.

 
false
 

Після розголосу, якого набуло у мережі опубліковане відео, хлопець його видалив, записавши натомість нове, в якому показує живу і цілу тварину.

Хлопця, який знущався з тварини, затримала поліція.

 

Попри це, правоохоронці відкрили кримінальне провадження на Юрія Сороку через жорстоке поводження з твариною. Максимальне покарання за такий злочин – до трьох років обмеження волі.