Севастополь знову може лишитися без води

10:34, 26.07.2020
Севастополь знову може лишитися без води

У місті Севастополь висихає Чорноріченське водосховище, що може стати причиною нестачі води у місті

Чорноріченське водосховище швидко висихає у місті Севастополь. 

 

Це може стати причиною нестачі води у місті. 

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на "Крим. Реалії" в неділю.  

 

Зазначається, що у Севастополі стрімко міліє Чорноріченське водосховище. Адже площа водного дзеркала значно зменшилася за останні півтора місяці. У Чорноріченському водосховищі оголилися острівці, вода відступила від дамби приблизно на сто метрів.

 

Жителі розташованого в Байдарській долині села Павлівка зазначили,  що за останні кілька десятиліть «так сильно водосховище ніколи не міліло», а також що повністю пересохли річки Бага, Арманка, Узунджа і дрібні притоки річки Чорної.

 

На початку червня такого обміління Чорноріченського водосховища не спостерігалося.

 

Напередодні російська влада Севастополя повідомила, що департамент міського господарства організовує пошук підземних джерел води, щоб забезпечити населення питною водою.

Наприкінці липня повідомлялося, що кількість води в Чорноріченському водосховищі контролюватимуть за допомогою системи «Розумний буй», технологію якої розробили в «Севастопольському державному університеті».

 

Раніше голова російського уряду Севастополя Михайло Развожаєв заявляв, що в Чорноріченському водосховищі майже вдвічі знизився запас води в порівнянні з минулим роком. За його словами, в критичній ситуації місто може перейти на подачу води за графіком.