Резніков закидає росіянам нездатність домовлятися у Мінську

20:28, 24.07.2020
Резніков закидає росіянам нездатність домовлятися у Мінську

Олексій Резніков закликає росіян навчитися домовлятися.

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков вважає, що російська делегація на переговорах у Мінську має навчитися домовлятися для подальшого просування в питаннях миру на Донбасі.

 

За його словами, ще гіршою є ситуація зі здатністю домовлятися у представників окупаційних адміністрацій Донбасу.

 

Як передає «Україна молода», про це пан Резніков заявив в інтерв'ю журналу "Фокус".

 

На думку урядовця, російським представникам, аби "вийти з цієї історії зі збереженням обличчя", треба навчитися домовлятися.

 

"Люди, які в цьому процесі шість років, не здатні на це", - заявив Резніков журналістам "Фокусу".

 

І додав, що окрім офіційних представників делегації РФ, на переговорах присутні також представники окупаційних адміністрацій Донбасу.

 

"Вони взагалі не здатні сказати "так", "давайте спробуємо", вони завжди знайдуть можливість сказати "ні", звинувативши в цьому Україну. Навіть якщо з'явиться зверху політична воля, вони будуть буксувати", - сказав віце-прем'єр.

 

Пан Резніков вважає, що для подальшого просування в питаннях миру на Донбасі представників російської делегації потрібно змінити: "Найпростіша річ, яка може щось змінити - ротація. Україна підняла рівень представництва, показала, що готова брати на себе відповідальність".

 

Як повідомляла «УМ», президент Володимир Зеленський пропонує не шукати «якоїсь зради» в домовленостях про припинення вогню на Донбасі з 27 лютого.