Голова Окружного адмінсуду Павло Вовк заперечує закиди у захопленні влади

10:42, 19.07.2020
Голова Окружного адмінсуду Павло Вовк заперечує закиди у захопленні влади

Суддя Вовк заперечує отримання повістки від детективів НАБУ

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк стверджує, що йому не вручали підозру детективи НАБУ. 

 

Він запевняє, що інформація, яку надають у Національному антикорупційному бюро України є недостовірною і підозри він не отримав. 

 

Як повідомляє "Україна молода", про це Павло Вовк написав у Facebook  російською мовою. 

 

Також він додав, що зараз перебуває у відпустці, однак після її завершення на законних підставах планує повернутися на роботу. 

 

«Мені ніхто не вручав ніяких підозр. Я зараз перебуваю у відпустці, після завершення якої правовим шляхом і в порядку передбаченим законом буду доводити свою правоту. Я також хочу висловити слова підтримки суддям ОАСК, безсумнівно втомленим від нескінченних обшуків і безпідставних звинувачень, які лунають на адресу суду з вуст псевдоактівістов і псевдожурналістів», – написав Вовк у фейсбуці.

 

Він заявив, що обшуки в суді є «черговою спробою тиску на ОАСК» і на нього особисто.

 

«Але я у відставку не піду. Це політика. Якщо ж говорити про право, а не про політику, то потрібно зазначити, що чергові «підозри» оголошені на ті ж факти, що і рік тому. Фактам, яким вже була дана певна оцінка. По яких є експертизи, які доводять фальсифікацію записів. Щодо яких порушено всі можливі норми КПК. Що стосується по-новому фальсифікованих плівок, то раджу наступного разу пошукати більш продуктивних і креативних режисерів. Рік «клеїти» сценарій узурпації влади – це потрібно вміти», – заявив Павло Вовк.

 

На оприлюднених детективами НАБУ плівках людина з голосом, схожим на голос Вовка обговорює питання про те, "як будемо захоплювати владу", як встановити контроль над Вищою радою правосуддя, як за допомогою окремих рішень вплинути на відомих політиків, щоб продемонструвати свою владу тощо. 

 

Як повідомляла "УМ", НАБУ звинувачує голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.