Google про відпочинок українців: переважає внутрішній туризм

19:10, 17.07.2020
Google про відпочинок українців: переважає внутрішній туризм

За даними Google Україна, курортне Коблево найбільше манить українців.

Українці надають перевагу внутрішньому туризму, оскільки шукають місця для літнього відпочинку якнайближче до дому в умовах пандемії коронавірусу і пов’язаними з нею карантинними обмеженнями у світі.

 

Відтак, навіть в умовах послаблення карантинних обмежень все більше українців шукають в пошуковику Google варіанти літнього відпочинку, віддаючи перевагу внутрішньому туризму.

 

Як передає «УМ», це засвідчує аналіз поточних тенденцій пошукових запитів Google Україна.

 

Зокрема, менеджер зі зв'язків з громадськістю Google Україна Євгеній Качалін повідомив в офіційному блозі компанії наступне:

 

«COVID-19 кардинально змінив всі плани на відпустку в 2020 році. Карантинні заходи і заборони на поїздки вагомо вплинули на світові галузі, особливо сильно постраждала індустрія подорожей. Поступово обмеження в Україні починають слабшати, і все більше українців шукають в Google варіанти літнього відпочинку як всередині країни, так і за кордоном. Ми проаналізували поточні тенденції пошукових запитів, пов'язаних з відпочинком, щоб зрозуміти, як українці думають про подорожі та туризм в ці безпрецедентні часи».

 

За даними представника Google Україна, в Україні кількість пошукових запитів щодо проживання (готелі, апартаменти і т. ін.) почала знижуватися в лютому і впала на 44% в квітні, як порівняти з тим же періодом минулого року.

 

Коли країна почала послаблювати обмеження на поїздки, це позначилося й на пошуку – згідно з пошуковими запитами Google, інтерес українців до подорожей почав відновлюватися з кінця квітня в середньому на 6% щотижня. Загалом пошуковий інтерес в червні зріс на 46%, як порівняти з квітнем, і майже досяг докарантинного рівня.

 

Цьогоріч спостерігається чітко виражена тенденція: в Україні, як і в усьому світі, люди шукають місця для відпочинку ближче до дому.

 

«Обмеження на міжнародні поїздки і проблеми з рейсами і аеропортами переключили увагу на внутрішній ринок, і українці шукають місця для подорожей в своїй країні. Так, цього року великою популярністю користується відпочинок в Коблево, Лазурному і Затоці», – зазначають у Google Україна.

 

За результатами пошуку в Google десятка популярних напрямків для відпочинку в Україні має такий вигляд:

 

Коблево

Лазурне

Затока

Бердянськ

Одеса

Приморськ

Урзуф

Білосарайська коса

Київське море

Кирилівка.

 

У той же час спостерігається тенденція зростання пошукових запитів, пов'язаних з агротуризмом, – зростання 44% в червні 2020 року, як порівняти з червнем минулого року; екотуризмом – 46% зростання, як порівняти з минулим роком; і значне падіння інтересу до "гарячих" турів, як порівняти з аналогічним періодом минулого року – мінус 83%, а також до екскурсійних турів – мінус 56%.

 

Щодо міжнародних туристичних поїздок, то спостерігається сплеск інтересу до тих країн, які відкрили свої кордони для туристів з України.

 

«Незважаючи на ситуацію, що склалася, деякі країни відкривають свої кордони для українців, і ми спостерігаємо сплеск інтересу до міжнародних туристичних поїздок. Пошукові запити про відпочинок в Туреччині, Албанії та Єгипті стали найпопулярнішими в Україні за 2 квартал 2020 року», - зазначає пан Качалін.

 

Найпопулярніша десятка міжнародних туристичних напрямків цього року виглядає так:

 

Туреччина

Албанія

Єгипет

Болгарія

Чорногорія

Грузія

Мальдіви

Балі (Індонезія)

Хорватія

Греція

 

Як повідомляла "УМ", Чорногорія і Хорватія уточнили правила в'їзду для українців.